„Părinții de astăzi vor furniza mulți copii bolnavi!” Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă: „Greșelile sunt atât de mari și au la bază aceste trei elemente!” / VIDEO

Data publicării:
„Părinții de astăzi vor furniza mulți copii bolnavi!” Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă: „Greșelile sunt atât de mari și au la bază aceste trei elemente!” / FOTO: freepik.com @zinkevych
EXCLUSIV
„Părinții de astăzi vor furniza mulți copii bolnavi!” Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă: „Greșelile sunt atât de mari și au la bază aceste trei elemente!” / FOTO: freepik.com @zinkevych

Psihologul Radu Leca a adus în discuție la Părinți Prezenți, o emisiune realizată de redactorul-șef PărințișiPitici.ro, Loredana Iriciuc, o perspectivă alarmantă despre copiii care urmează un program extrem de încărcat, fiind implicați în diverse activități de la școală la cursuri de limbi străine și alte activități extrașcolare.



Expertul avertizează că această abordare poate duce la consecințe negative asupra sănătății mintale a copilului, transformându-l într-un „pacient permanent” al cabinetelelor de specialitate. De asemenea, se atrage atenția asupra responsabilității părinților în acest context, subliniindu-se că lipsa implicării și nepăsarea contribuie la această problemă și că prezența și susținerea activă a părinților în viața copilului sunt esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă.

„Vorba Ramonei Dumitru (n.r. - psiholog, realizator Ultrapsihologie, DCNews): se scoate un permanent pacient a tot ceea ce înseamnă cabinete de logopedie, psihologie și psihoterapie. Nu scoți un campion, scoți un pacient!

Eu conștientizez faptul că voi munci până la 90 de ani, indiferent de formula care o să mă recomande. N-o să mai fiu poate psiholog, că mă gândesc cu tărie să mă fac altceva. Coach ceva, orice, fiindcă o să fie cabinetele pline de copii bolnavi!

Banii pe care un psiholog îi va câștiga în următorii 10 ani la nivel național se vor înmulți nu cu 100, cu 1000 din cauză că părinții de astăzi sau cei care se pregătesc să devină părinți în următorii 5 ani vor furniza atât de mulți copii bolnavi, încât va trebui să avem locuri la facultățile de psihologie din toate universitățile din țară, 10.000 de locuri.

Greșelile pe care părinții le fac în prezent sunt atât de mari și au la bază trei elemente: nepăsarea, e pe primul plan, neimplicarea și inexistența părintelui în viața copilului!, a spus psihologul Radu Leca la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Semnele care arată că au fost depășite limitele copilului. Psihologul Radu Leca: „Astea sunt primele simptome! Gândiți-vă bine!” / VIDEO

Radu Leca: „Ar trebui să ne formăm o lume a parentingului a noastră”

SURSA FOTO: freepik.com @zinkevych

Psihologul Radu Leca ne provoacă să ne punem întrebări despre ceea ce înseamnă cu adevărat să fii părinte. El sugerează că un adevărat părinte este acela care nu doar își oferă copilului o educație și oportunități, ci și îi oferă iubire, susținere și timpul necesar pentru a se dezvolta într-un mod armonios și sănătos.

Mai mult decât atât, el ne îndeamnă să ne gândim la nevoile specifice ale copiilor români și să nu adoptăm simplu modele de parenting străine, care ar putea să nu se potrivească cu realitățile și valorile noastre culturale.

„Care părinte? Omul acela nu e părinte. Omul acela e doar un tată, denumit tatăl biologic sau mamă biologic. Acela nu-i un părinte. Părintele e cu totul și cu totul altceva.

Noi avem o structură denumită cu politețe lumea parentingului, în care credem. Că această structură a parentingului vine din Franța. Elveția, Austria, Germania, Polonia, nu au nicio legătură cu România! Nu are nicio legătură cu noi! 

Ar trebui să ne formăm o lume a parentingului a noastră, care să certifice nevoile părinților români îndoctrinați occidentali și manipulați iluzoriu non-european să lupte împotriva Europei. Că nu există un parenting de succes real. Există, în schimb, niște targeturi pe care boots-ii de la AI le au când scriu o carte de parenting. Dacă-l întrebi pe AI ceva, el îți va răspunde. Dar nu vor fi sentimente.

Nu pot spune decât atât: îți dorești un copil campion? Da! Arată-i că-l meriți real!”, a conchis Radu Leca.

Vezi și Părinții care vor copiii campioni. Psihologul Radu Leca: „Acești micuți dețin o pereche de părinți profund bolnavă” / VIDEO

Urmăriți emisiunea integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel