"Părinţii sunt prea implicaţi în sport, cred că ştiu mai bine procesul de antrenament decât antrenorul". Alina Pascu pune punctul pe i

Data publicării:
Sursa Foto: Freepick
Sursa Foto: Freepick

Alina Pascu, multiplă campioană naţională, europeană şi mondială la Kempo, trage un semnal de alarmă privind implicarea părinţilor în sport, la nivel de juniori. Conform acesteia, părinţii sunt mult prea implicaţi în ceea ce priveşte antrenamentele şi se ajunge chiar la contrazicerea antrenorului. "Părinţii sunt prea implicaţi în sport, cred că ştiu mai bine procesul de antrenament decât antrenorul. Implicarea lor în anumite momente, din punctul meu de vedere şi poate al specialiştilor, strică. Rolul părintelui este de a-l educa pe copil acasă. Rolul meu este să îl învăţ anumite tehnici. Eu ştiu foarte bine ce fac cu copiii, nu se pune problema. 

Diferenţa dintre mine, când eram copil, şi cei de acum este că eu eram disciplinată. Abia aşteptam să ajung la antrenament. Dar şi aici ţine de fiecare copil în parte, pentru că şi eu am avut, în generaţia mea, colegi care nu s-au ţinut de antrenament, care nu veneau cu atâta plăcere la antrenament.

Dar diferenţa este libertatea exagerată pe care unii dintre părinţi le-o oferă copiilor. Trebuie să existe o barieră. Când oferi prea multă libertate, copilul tinde să răspundă obraznic, să se comporte într-un fel anume. Trebuie să existe o limită, o disciplină de bun simţ. 

Însă, în ceea ce mă priveşte pe mine, dar şi în multe săli de kempo din Bucureşti şi din toată ţara, reuşim să îi disciplinăm pe copii. Sportivii de kempo sunt foarte disciplinaţi. Competiţiile organizate au reguli foarte stricte. Antrenorul meu, preşedintele FR Kempo (n.r. Amatto Zaharia) este foarte strict din acest punct de vedere.

Oricine are un comportament neadecvat, în timpul unei competiţii, fie că este copil sau părinte, acţionează până la eliminare. Ţine foarte mult la educaţie, bun simţ, disciplină. Din acest punct de vedere, competiţiile noastre sunt foarte bine organizate", a declarat Alina Pascu la interviurile DC Sport. 

Citiți mai departe pe DC Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi

DC Media Group Audience
pixel