Rugăciuni pentru copii: Dacă nu știi cum să-ți înveți copilul să se roage, iată câteva sugestii simple

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Tima Miroshnichenko: Pexels
Fotografie de la Tima Miroshnichenko: Pexels

Este bine știut că prin rugăciune, copilul învață să-și exprimerecunoștința și nu este vorba doar despre recunoștința manifestată pentru Dumnezeu ci și pentru aceea exprimată în general, pentru binele din viața sa. Rugăciunea îl face pe copil să aprecieze și să conștientizeze lucrurile bune din viața sa, familia, prietenii, școala, etc...



Dacă nu știi cum să-ți înveți copilul să se roage, iată câteva sugestii simple:

1- Cu Dumnezeu adorm, cu Dumnezeu mă trezesc, cu harul lui Dumnezeu și cu Duhul Sfânt.

2- Îngerul păzitor, bunul meu prieten, ghidează-mă mereu pe calea cea bună.

3- Înger sfânt al Domnului, păzitorul meu plin de râvnă, dacă ți-a încredințat milostenia cerească, păzește-mă și păzește-mă și luminează-mă mereu.

4- Bunul meu Isus, adevăratul Fiu al Fecioarei Maria, însoțește-mă în această noapte și mâine toată ziua.

5- Îngerul păzitor, care mă protejează și mă luminează, ajută-mă să fiu un copil bun pe tot parcursul zilei.

6- Înger păzitor, dulce companie, nu mă abandona, nici noaptea, nici ziua.

7- În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. Iisuse, ajută-mă să gândesc bine, să vorbesc bine și să iubesc pe toți.

8- În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. Părinte al cerului, dă-ne o noapte bună. Iisuse, dă sănătate mamei, tatălui, fraților mei mici, bunicilor și nouă tuturor. 

9- Vizitează, Doamne, casa noastră și scoate din ea toate capcanele vrăjmașului; sfinții tăi îngeri să locuiască în ea pentru a ne ține în pace și binecuvântarea ta să ne ocrotească mereu. Prin Isus Hristos, Domnul nostru. Amin.

10- Tată din Ceruri, de fiecare dată când mă trezesc mă gândesc la tine. Te rog binecuvântează-mi ziua când începe și fii cu mine în toate zilele vieții mele. Mulțumesc Tată Ceresc. Amin.

11- Doamne, îți ofer toată ziua asta. Vă ofer îndatoririle mele și momentele mele de joacă. Nu mă lăsa să nu fac nimic care îți este neplăcut. Amin.

12- Iisuse al meu, în această zi ajută-mă să ascult de mama și de tatăl meu și să nu mă enervez nici pe ei, nici pe prietenii mei. Amin.

13- Doamne, îți mulțumesc pentru această mâncare. Mă rog să nu lipsească niciodată mâncarea de pe masa cuiva.

14- Bunul meu Tată din Ceruri, îți mulțumesc pentru gustarea pe care urmează să o mănânc. Amin.

15- Doamne, îți mulțumesc pentru această mâncare pe care ne-o dă bunătatea ta. El oferă fiecăruia ceea ce are nevoie. Binecuvântați pe cei care lucrează pentru a ne hrăni. Amin.

16- Iisuse, arată-ne Tatălui. Totul a fost creat de El, lucruri și oameni. Ajută-mă să studiez, ca să pot învăța despre lucruri și oameni. Amin.

17- Isuse, eu merg la școală, așa cum ai făcut și Tu. Să nu mi se întâmple nimic pe drum. Vreau să profit la maximum de lecții. Vreau să învăț multe.Binecuvântează profesorii. Amin.

18- Isuse, îți mulțumesc pentru această zi de lecții. A mers bine. Am studiat, am muncit și m-am jucat mult. Acum du-mă acasă. Amin.

19- Isuse, astăzi am un test la școală. Am studiat, dar pot să devin emoționat și să uit lucruri. Duhul Sfânt să mă ajute ca totul să meargă bine. Ajut-mi și colegii de clasă. Amin.

20- Doamne, îți mulțumesc pentru această zi. Îți mulțumesc pentru binele pe care l-au făcut alții pentru mine și pentru ceea ce am putut să fac. Îmi cer iertare pentru ceea ce nu am făcut bine. Mâine, cu ajutorul Tău, vreau să fiu mai bun. Amin.

21- Tată din Rai, m-am rătăcit. Nu am făcut lucrurile bine... Dar în adâncul meu nu-mi place să fac lucrurile rău. Pentru asta imi cer iertare si voi incerca sa nu mai gresesc. Amin.

22- Doamne Isuse, iartă-mă pentru că astăzi am simțit gelozie și mânie. M-am supărat pe fratele meu mai mic și pe prietenii mei. Iartă-mă, Doamne, că m-am supărat și am făcut lucruri rele. Ajută-mă să mă perfecționez și să nu mai fac lucruri rele.

23- Tată în Ceruri, te rog să ai grijă de toți membrii familiei mele. Apără-i de rău, păstrează-i sănătoși pe tatăl meu, pe mama și pe frații mei și dă-ne pace. Amin.

24- Doamne Isuse, astăzi tatăl meu nu este prea bine. Nu știu ce e în neregulă. Vă rog să vegheați asupra lui, ca totul să treacă repede și mâine să ne jucăm împreună. Mulțumesc. Amin.

25- Doamne, astăzi mă rog pentru mama mea. Dă-i puterea să trăiască această zi. Isuse, mama e puțin iritată astăzi. Vă rog ca mâine să fie fericită și să mă pot juca cu ea. Mulțumesc. Amin.

26- Dragă Tată din Ceruri, când mă rog Ție, măsimt fericit. Este ca dragostea pe care o simt pentru mama si tata cand îi îmbrățișez înainte de somn. Mulțumesc. Amin.

27- Vine noaptea, soarele a plecat deja. Iisuse și Îngerul Păzitor, rămâneți cu mine în acest moment... Eliberează-mă de toate fricile nopții... Protejează-mă de rău și coșmaruri. Amin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Prescolari si Scolari
Tagurile articolului: copii credinta dumnezeu rugaciuni





DC Media Group Audience
pixel