Una din țările din Europa cu cele mai bune rezultate PISA, o nouă strategie pentru a întări competențele elevilor: Formarea părinților și profesorilor, pachete de cărți pentru copii

Data publicării:
Una din țările din Europa cu cele mai bune rezultate PISA, o nouă strategie pentru a întări competențele elevilor: Formarea părinților și profesorilor, pachete de cărți pentru copii / FOTO: freepik.com @syda_productions
Una din țările din Europa cu cele mai bune rezultate PISA, o nouă strategie pentru a întări competențele elevilor: Formarea părinților și profesorilor, pachete de cărți pentru copii / FOTO: freepik.com @syda_productions

Una din țările din Europa recunoscută pentru performanțele sale excepționale la testele internaționale PISA a lansat o nouă strategie pentru a îmbunătăți competențele elevilor.



Această strategie a Irlandei, inițiată în 2023 și revizuită în mai 2023, se va desfășura pe parcursul unui deceniu, din 2024 până în 2033, însă majoritatea acțiunilor sunt planificate pentru prima parte a acestui interval, conform planului de acțiune pentru 2024-2028, informează edupedu.ro.

Multe dintre aceste măsuri continuă inițiative deja existente sau urmează să fie implementate pe termen scurt și mediu.

Strategia abordează mai multe niveluri, de la părinți și comunitatea locală, la programe educaționale și formarea inițială a profesorilor.

Măsurile practice propuse

SURSA FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Programe de formare pentru părinți în domeniul siguranței online și alte competențe digitale, pentru a-i sprijini pe copii în utilizarea instrumentelor online.

Sprijin pentru părinți pentru a facilita adaptarea copiilor la mediul școlar.

Ghiduri pentru școli pentru a comunica cât mai clar și simplu cu părinții.

Pachete de cărți pentru copiii de 4-6 ani care încep școala, alături de materiale pentru părinți pentru a susține tranziția acestora în mediul școlar. Aceste pachete pot include povești ce prezintă concepte matematice. Fiecare copil sub 4 ani va primi o carte de povești și materiale care să le explice părinților importanța lecturii împreună cu cei mici.

Pentru profesori și formatori, sunt prevăzute programe care să încurajeze învățarea colaborativă, precum și programe pentru formarea inițială în domeniile limbii și comunicării, STEM și arte.

Programe de formare a profesorilor pentru a ajuta elevii să își dezvolte competențele de învățare digitală, inclusiv accesarea, explorarea, gestionarea, înțelegerea, integrarea, comunicarea, evaluarea, crearea și diseminarea informațiilor în mod sigur, cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Conform unei prezentări recente în rețeaua europeană Eurydice, strategia include peste 100 de acțiuni, multe dintre acestea bazându-se pe cele mai eficiente elemente ale strategiei anterioare de îmbunătățire a competențelor-cheie ale copiilor.

Irlanda s-a clasat printre primele țări europene la evaluările PISA din 2022 în toate cele trei domenii, obținând rezultate remarcabile. La matematică, Irlanda a ocupat locul 4 în Europa cu 492 de puncte, fiind devansată doar de Estonia, Elveția și Olanda. La citire, Irlanda a obținut primul loc în Europa, cu un scor de 516 puncte. La științe, Irlanda s-a situat pe locul 3 în Europa, cu 504 puncte, după Estonia și Finlanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Dezvoltare intelectuala





DC Media Group Audience
pixel