Vacanțe în familie. Cum să îți organizezi concediul cu cei mici

Data actualizării: | Data publicării:
Vacanțe în familie. Cum să îți organizezi concediul cu cei mici / FOTO: freepik.com @freepic.diller
Vacanțe în familie. Cum să îți organizezi concediul cu cei mici / FOTO: freepik.com @freepic.diller

O călătorie în familie este una dintre cele mai frumoase experințe. Dacă organizezi o excursie cu copiii, poți ține cont de câteva sfaturi utile pentru a avea o vacanță fericită.



Foarte mulți părinți se sperie atunci când vine vorba despre plecatul în vacanță cu cei mici. Cauzele sunt variate: de la faptul că trebuie să fie mereu atenți la ei, sunt neastâmpărați, până la riscurile la care ar putea fi expuși la diverse odată cu ieșirea din zona lor de confort. Dacă ești unul dintre părinții cărora le place să călătorească, să nu crezi că acel spirit de aventură va dispărea doar pentru că ai copii. 

Motive pentru a-i lua în vacanțe și pe copii

SURSA FOTO: freepik.com @senivpetro

Călătoria înseamnă învățare. Mai ales când sunt mici, copiii au p capacitate de învățare și reținere imensă, motiv pentru care, cu siguranță, mersul în destinații noi îl va face să se dezvolte și să-ți lărgească cunoștințele.

Trezește curiozitatea și interesul copiilor

Copiii vor începe să manifeste interes pentru noi culturi, oameni, locuri sau mâncăruri. Toate aceste noi dezvoltări vor fi o sursă de inspirație pentru copii.

Dezvoltarea creativității

SURSĂ FOTO: freepik.com@EyeEm

Atunci când scoatem copiii din rutina obișnuită și-i „rupem” de mediul lor zilnic, în cazul lor școala, examenele, temele și cursurile, dăm frâu liber creativității lor.

Crearea amintirilor

Vacanțele sunt o ocazie perfectă pentru ca familia să petreacă timp împreună și să creeze amintiri de neuitat. 

Construirea legăturilor familiale

Vacanțele împreună cu piticii pot consolida legăturile dintre membrii familiei, oferind timp suplimentar pentru interacțiune și comunicare în afara obligațiilor zilnice. Acest lucru poate întări relațiile și poate construi o atmosferă de încredere și sprijin în familie.

Practic, vacanțele reprezintă o oportunitate importantă pentru părinți de a oferi experiențe noi și stimulante copiilor lor, de a crea amintiri de neuitat și de a consolida legăturile familiale.

Sfaturi de care să ții cont atunci când mergi cu cei mici în vacanță

SURSĂ FOTO: freepik.com

Pentru ca vacanța să fie o experiență eliberatoare pentru întreaga familie, este de ajutor să respecți câteva sfaturi.

Organizare

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când mergeți în vacanță este, bineînțeles, organizarea. Este indicat să faceți rezervări de dinaintea plecării: cazări, muzee, restaurant sau parcuri de distracții.

Planificați un traseu liniștit care să includă activități pentru copii

O familie este formată din oameni de diferite vârste și trebuie să planificăm o excursie pentru toată lumea. Asta înseamnă că cei mici contează. Muzeele sunt locuri care merită vizitate, dar dacă nu au dinozauri sau nu sunt interactive, copiii se vor plictisi repede în ele și vor începe să devină agitați. Când călătoriți cu copiii este important să găsim puncte de interes de-a lungul călătoriei care să le permită să se joace și să se distreze.

Bagajul

Acesta este iarăși un sfat foarte bun atunci când plănuiți să mergeți în vacanță cu copiii. Valiza ar trebui să conțină lucruri esențiale pentru cei mici.

Optează pentru o atmosferă de familie

Închirierea unui loc precum un apartament sau o căsuță în zilele de vacanță oferă experiența plăcută și este la fel de confortabil ca acasă, protejând intimitatea familiei și un tratament de încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel