„Crezul” profesorului Leon Dănăilă: „Credința are un rol extraordinar de important în chirurgie. Eu când văd un bolnav că-și face cruce înainte de o operație mă bucură foarte mult” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
„Crezul” Profesorului Leon Dănăilă „Credința are un rol extraordinar de important în chirurgie. Eu când văd un bolnav că-și face cruce înainte de o operație mă bucură foarte mult” VIDEO
EXCLUSIV
„Crezul” Profesorului Leon Dănăilă „Credința are un rol extraordinar de important în chirurgie. Eu când văd un bolnav că-și face cruce înainte de o operație mă bucură foarte mult” VIDEO

„Credința este foarte importantă și pentru activitatea medicală. Eu când văd un bolnav că-și face cruce înainte de o operație mă bucură foarte mult. Încrederea are un rol extraordinar, în medic și în actul pe care îl faci”. Sunt vorbele academicianului Leon Dănăilă în cadrul emisiunii de luni de la Dc Edu.



Academicianul Leon Dănăilă a fost invitatul de onoare al prof. univ. dr. Sorin Ivan, în cadrul emisiunii de la Dc Edu.

Neurochirurgul a vorbit despre cât de importantă este credința mai ales în domeniul medicinei.

„Mi-a plăcut medicina, citeam, îmi ocupam timpul meu liber cu studierea diferitelor cărți din acest domeniu, dar am fost și un om foarte credincios. Părinții mei erau și ei foarte credincioși. Fiindcă eram și mai sănătos, mergeam și la munca câmpului, dar la Paști, la sărbători mă duceam la biserică în fiecare duminică, mă rugam lui Dumnezeu. Eu singur mă duceam la Paști cu un coș mare și toți mă așteptau să vin cu coșul sfințit. Acasă mă așteptau toți cu masa pusă și nu mâncau până nu gustau din bucatele sfințite. Credința este foarte importantă și pentru activitatea medicală. Eu când văd un bolnav că-și face cruce înainte de o operație mă bucură foarte mult. Încrederea are un rol extraordinar, în medic și în actul pe care îl faci. Cu credința poți face multe în acest domeniu al chirurgiei. Credința are un rol extraordinar de important”, a povestit academicianul Leon Dănăilă.

Academicianul spune că un neurochirurg trebuie să aibă har, talent la fel cum are un pictor, un sculptor.

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, s-a născut la 1 iulie 1933, la Darabani, judeţul Botoşani. Leon Dănăilă este primul cetățean de onoare al orașului Darabani. Geniul a salvat mii de vieți și continuă să o facă.

Viață dedicată medicinei

După absolvirea Facultăţii de Medicină din Iaşi în anul 1958,  Leon Dănăilă a lucrat timp de doi ani ca medic stagiar la Spitalul din Comăneşti (1958-1960) şi apoi un an la Circumscripţia Sanitară din Dărmăneşti (1960-1961). În anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic secundar neurochirurg la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gh. Marinescu” din Bucureşti. A devenit, în anul 1966, medic specialist neurochirurg, în anul 1972, doctor în medicină cu lucrarea „Neurinomul spinal”, în 1974, medic primar neurochirurg gradul III, în anul 1981, medic primar neurochirurg gradul II şi şef al Secţiei VII de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie. În anul 1972, a absolvit la cursuri de zi şi Facultatea de Filozofie – Psihologie din Bucureşti. A studiat neurochirurgia timp de un an la New York, în cadrul unei burse Fullbright (1980-1981), şi a participat la diferite specializări, cursuri şi schimburi de experienţă la Budapesta (1978 şi 1979), Delft (1981), Moscova (1982), Edinburgh (1990), Glasgow (1990), Düsseldorf (1991), Paris (1991), Bruxelles (1995). În aceste stagii de specializare din Europa şi SUA, precum şi la diferitele congrese internaţionale, a cunoscut direct şi a schimbat opinii profesionale cu cele mai mari personalităţi neurochirurgicale din lume.

Interviul integral poate fi urmărit mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel