Ce virtuți să transmitem copiilor de Crăciun? Alec Blenche: „Sunt puteri interioare pe care toți le avem în interiorul nostru!” / VIDEO

Data publicării:
Ce virtuți să transmitem copiilor de Crăciun? Alec Blenche: „Sunt puteri interioare pe care toți le avem în interiorul nostru!” / FOTO: freepik.com @Loucaski
EXCLUSIV
Ce virtuți să transmitem copiilor de Crăciun? Alec Blenche: „Sunt puteri interioare pe care toți le avem în interiorul nostru!” / FOTO: freepik.com @Loucaski

Alec Blenche, cel mai iubit autor de cărți pentru copii, a vorbit, în Ajunul Crăciunului, la Părinți Prezenți, despre virtuțile esențiale pe care ar trebui să le împărtășim copiilor noștri.



Alec Blenche a accentuat importanța de a dărui lumii un copil frumos, subliniind că acesta este sensul misiunii noastre ca părinți, educatori, învățători, profesori. A evidențiat legătura dintre evoluția noastră ca specie și creșterea copiilor frumoși, subliniind că avem cu toții aceste puteri interioare încă din naștere.

„Am plecat de la ideea de a explica copiilor despre virtuți pe un pe limbaj pe care ei să poată să-l înțeleagă. Și le-am transmis prin poveștile mele că virtuțile sunt niște puteri interioare. De fapt, cuvântul `virtute` vine din latinescul `virtus`. `Virtus` în latină înseamnă `putere`. Și în momentul în care copiii, dar și noi ca adulți, înțelegem că o virtute este o putere, atunci perspectiva se schimbă și îți dai seama că a fi răbdător, a fi iubitor, a fi generos, a fi recunoscător, a fi bun e o putere, nu e un slăbiciune, e o putere extraordinară. E mult mai ușor să fii rău, însă trebuie să fii puternic ca să poți să fii bun, mai ales în lumea în care trăim. Când copiii înțeleg lucrurile acestea, se schimbă perspectiva, cum am zis, se schimbă paradigma și e mult mai ușor pentru noi, părinții și educatorii, să creștem copii frumoși.

Pentru că asta e misiunea noastră de părinți, de educatori, profesori. Oricine este implicat într-un fel în educația copiilor, știe că misiunea lui este de a dărui lumii un alt copil frumos. Asta ne indică și evoluția noastră, ca specii pe pământ. Cu cât creștem mai mulți copii frumoși, cu atât șansele noastre să dăinuim pe acest pământ mai mai mult sunt mai mari. Deci, virtuțile sunt puteri interioare, puteri pe care toți le avem în interiorul nostru. Ne naștem cu ele. Toți ne naștem cu capacitatea de a fi buni, răbdători, generoși, respectuoși, de a da dovadă de politețe, ordine, grijă, compasiune. Capacitatea de a de a arăta aceste puteri depinde foarte mult de mediul în care creștem, de cei care sunt în jurul nostru să ne ajute să scoatem aceste puteri afară, să le arătăm și, bineînțeles, să le să le împărtășim cu cei din jur”, a spus Alec Blenche la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Alec Blenche: „Iubirea este virtutea care include toate virtuțile”

Alec Blenche a oferit o doză de înțelepciune și căldură în Ajunul Crăciunului vorbind despre virtuțile esențiale pe care părinții ar trebui să le transmită copiilor în această perioadă specială a anului și a adus în discuție câteva aspecte cheie. Autorul a subliniat importanța generozității, răbdării și a respectului autentic în relațiile dintre oameni. A remarcat că respectul, mai ales față de bătrâni, este adesea subestimat, iar redescoperirea valorii acestora poate aduce beneficii atât pentru bătrâni, cât și pentru societate. 

Generozitate, răbdare, să dea dovadă de respect. Mi se pare foarte important la întâlnirile dintre oameni ca oamenii să se respecte, dar să fie un respect autentic, nu fals, nu forțat. Un respect clar. Copiii nu au respect față de bătrâni. Noi nu mai avem respect față de bătrâni și ăsta este un lucru care este în defavoarea noastră și a societății. Bătrânii sunt plini de înțelepciune, au trăit mult și știu multe lucruri. Dacă reușim să îi valorizăm pentru ceea ce ei au prețios, o să se simtă și ei bine și o să ne ajute și pe noi. Acest respect în familie este foarte important.

Iubire, multă iubire. Asta este definitoriu. Iubirea este virtutea care include toate virtuțile. Orice virtute pe care o iei separat este legată de iubire. Cu cât o să înțeleagă copiii mai mult lucrul acesta, cu atât șansele sunt tot mai mari ca ei să aibă o viață virtuoasă și o viață înfloritoare, a mai punctat Alec Blenche.

Prin mesajul său, Alec Blenche ne-a amintit că sărbătoarea Crăciunului este momentul potrivit să cultivăm generozitatea, răbdarea și respectul autentic în familie, dar și să împărțim cu toții această iubire care stă la baza tuturor virtuților. Un adevărat cadou de Crăciun pentru sufletele noastre și pentru viitorul copiilor noștri.

Urmăriți emisiunea integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel