Comunicarea între părinții divorțați. Metoda psihologului Radu Leca: „O spun astăzi gratuit!”

Data publicării:
Comunicarea între părinții divorțați. Metoda psihologului Radu Leca: „O spun astăzi gratuit!” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
EXCLUSIV
Comunicarea între părinții divorțați. Metoda psihologului Radu Leca: „O spun astăzi gratuit!” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media

Divorțul este unul dintre cele mai dificile momente într-o familie, iar atunci când un copil este implicat, gestionarea situației devine foarte dificilă. De obicei, se declanșează un ciclu de vorbe dure, jigniri și amenințări, iar comunicarea se degradează complet.



Pentru a menține o comunicare sănătoasă în timpul divorțului, psihologul Radu Leca propune o abordare nouă. El subliniază că, în ciuda separării, părinții nu își pierd rolul de mamă sau tată, iar creșterea copilului în aceste condiții este adesea dificilă și plină de provocări.

„Oamenii sunt atât de furioși, frustrați, agresivi încât se pot înjura. Le mai spun că de astăzi înainte nu mai au de ce să vorbească la telefon, să se facă totul prin email. Nu prin SMS, nu pe WhatsApp.

Se realizează adrese de email, recomand formula «Tata Nume» și «Mama Nume». Pe aceste tipuri de adrese de email se conversează exclusiv cu și despre copil. Întotdeauna în subsidiar, la semnătură, să scrie «mama, tata», iar sub aceste elemente este scrisă următoarea frază: Comunicarea se realizează pe acest email numai și despre copil”, a spus psihologul Radu Leca.

Citește continuarea pe DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel