Conferința Universităților, Ediția a IV-a: Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației. Sorin Cîmpeanu: „Sunt provocări fără precedent!” / VIDEO

Data publicării:
Conferința Universităților, Ediția a IV-a: Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației. Sorin Cîmpeanu: „Sunt provocări fără precedent!”
EXCLUSIV
Conferința Universităților, Ediția a IV-a: Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației. Sorin Cîmpeanu: „Sunt provocări fără precedent!”

DC Media Group, trust media din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știri Diaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DC Sport, DCNewsTV și RadioDCNews, organizează astăzi a IV-a ediție a Conferinței anuale dedicate învățământului superior din România intitulată „Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației”.Evenimentul a început la ora 10:00 și se desfășoară în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Conferința este transmisă LIVE pe DC NewsTV, DC News și DC Business, dar și paginile de Facebook și canalele Youtube ale acestora, în intervalul 10:00 – 13:00.

Tematica evenimentului

Legătura dintre învățământul superior și cercetarea din România: proiecte în derulare

Situația învățământului dual în România

Digitalizarea procesului educațional

Cum este pregătit noul an universitar: oferta universităților din România pentru noua generație de studenți.

Criza forței de muncă: cererea mediului de afaceri versus soluțiile universităților. Cum poate face față România deficitului uriaș de forță de muncă.

Avantajele competitive ale învățământului românesc pe piața mondială a educației: parteneriate internaționale.

Moderatorul dezbaterii este lectorul universitar Val Vâlcu, iar cuvântul de deschidere va fi ținut de prof. univ. Sorin Cîmpeanu, vicepreședinte al Senatului României și rector USAMV. 

Vezi lista invitaților AICI.

Sorin Cîmpeanu: „Sunt provocări practic fără precedent”

„Acest eveniment îl apreciez în mod deosebit. Mulțumesc DC News, Grupului DC Media, pentru un lucru pe care-l găsesc special. Într-un context internaţional complicat, într-un context geopolitic pe care-l cunoaştem cu toţii, într-un context naţional marcat de esenţa democraţiei, procesul de alegere democratică a tuturor forurilor de conducere naționale, într-un context economico-bugetar, de asemenea, dificil, iată, DC Media Group găseşte resurse să iniţieze un astfel de eveniment pe care îl găsesc extrem de important!

Pentru că am fost, sunt şi voi rămâne de părere că prin educaţie se pot rezolva şi problemele amintite, contextul internaţional, putem să facem şi alegerile corecte tot prin educație, putem să rezolvăm şi problemele economico-bugetare tot prin educație!

Suntem într-un context pe care l-am descris în parte. Peste toate aceste provocări naționale și internaționale, se suprapune o perioadă în care trebuie să avem legislaţia subsecventă care să poată pune în operă Legile Educaţiei: Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior.

Tot în această perioadă, trebuie să răspundem provocării de utilizare a resurselor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este un lucru extrem de complicat cu care se confruntă cea mai mare parte a universităţilor româneşti. Mă refer aici la cele trei linii extrem de actuale și anume: finanţarea prin PNRR a proiectelor de digitalizare, a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii sociale şi, nu în ultimul rând, a proiectelor pentru susţinerea învăţământului dual.

Sunt provocări practic fără precedent pentru că se suprapun toate aceste obiective din domeniul educaţiei: digitalizare, infrastructură şi învăţământ dual. Învâţământ dual privit ca o parte a soluţiei de răspuns la solicitarea pieţei muncii.

Deci, prin educaţie şi printr-o dezvoltare economică aşa cum ne dorim cu toţii se pot găsi răspunsuri la cele mai multe dintre problemele care sunt la un nivel naţional şi internaţional”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu.

URMĂRIȚI CONFERINȚA UNIVERSITĂȚILOR INTEGRAL: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri

DC Media Group Audience
pixel