Cum împarți viața de părinte și cariera? Mamele jurnalist din familia DC Media Group: „Este o provocare și toți se confruntă cu asta” / „Trebuie să ții pasul, altă variantă nu ai”/ VIDEO

Data publicării:
Cum împarți viața de părinte și cariera? Mamele jurnalist din familia DC Media Group: „Este o provocare și toți se confruntă cu asta” / „Trebuie să ții pasul, altă variantă nu ai”
EXCLUSIV
Cum împarți viața de părinte și cariera? Mamele jurnalist din familia DC Media Group: „Este o provocare și toți se confruntă cu asta” / „Trebuie să ții pasul, altă variantă nu ai”

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, alături de invitatele Roxana Cristiana Neagu, redactor-șef DCNews.ro, mămica unui băiețel de 11 luni, și Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, mămică în devenire, fiind însărcinată în 7 luni, am descoperit cum fac față atât provocărilor profesionale, cât și ale celor din viața de părinte și de viitor părinte.Într-o lume plină de provocări, în care jonglăm cu multiple roluri și responsabilități, vine momentul în care adăugăm pe lista noastră și cel mai important titlu de până acum: cel de părinte. Așa cum spune Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, este un echilibru subtil între viața profesională și cea personală, iar această provocare nu face excepție în România, indiferent de domeniul în care activăm. Cu toții ne dorim să fim părinți buni, să ne asigurăm că micuții noștri primesc tot sprijinul de care au nevoie, dar, adesea, realitatea ne pune în față obstacole care ne testează abilitatea de a face față.

Fie că suntem norocoși și beneficiem de ajutorul bunicilor și al rudelor, sau ne luptăm să găsim soluții creative pentru a face față singuri, această călătorie a părinților este plină de emoții și provocări. Cu toții ne străduim să găsim echilibrul perfect, să nu ratăm momentele importante și să ne asigurăm că micuții noștri sunt crescuți cu dragoste și atenție.

„Sincer, pe mine partea asta mă sperie destul de mult! Pentru că e o responsabilitate foarte mare și din punct de vedere profesional, să încerci să-ți faci treaba în continuare la fel de bine, atât din postura de gravidă și mai departe din postura de mămică, și în același timp să fiu un părinte bun și respectiv să am grijă de mine și de bebelușul din burtă pe toată perioada sarcinii. Cred că este o mare provocare aici și cred că toți părinții din România se confruntă cu asta indiferent de domeniul în care activează. Pentru că nu toată lumea beneficiază de ajutor de la diverse rude. Poate părintele celălalt nu este disponibil pentru că și el lucrează și atunci împărțeala este, bănuiesc, uneori dificilă”, a precizat Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Roxana Cristiana Neagu: „Trebuie să ții pasul și altă variantă nu ai”

Munca intensă, participarea la evenimente, ședințe și conferințe pot lăsa o mămică cu sentimentul că nu petrece suficient timp cu copilul său. Parcă, în același timp, simți că ai datoria să fii prezentă în ambele lumi, iar aceasta poate fi o sarcină copleșitoare. Cu toate acestea, ca jurnaliști și profesioniști din domeniul media, suntem obligați să menținem pasul cu ritmul alert al știrilor și a evenimentelor. Și, așa cum afirmă Roxana Cristiana Neagu, redactor-șef DCNews.ro, „ceea ce se întâmplă pe agenda publică nu rămâne în loc să ne aștepte”.

„Orice caz este diferit și fiecare mămică cred că tratează în mod diferit și în funcție de copil situația. Pot să spun că în momentul în care muncești, și muncești mult și trebuie să ajungi la evenimente sau trebuie să fii la ședințe, la conferințe, dincolo de faptul că te întorci la muncă, tot simți un pic că nu ești îndeajuns de aproape de copilul tău. Parcă îți pare un pic rău. Însă, se întâmplă, și cunosc cazuri de mămici care nu au reușit să mai revină în presă după 2-3 ani. Ceea ce se întâmplă pe agenda publică nu rămâne în loc să ne aștepte pe noi să revenim. Trebuie să ții pasul și altă variantă nu ai”, a precizat Roxana Cristiana Neagu, redactor-șef DCNews.ro.

Georgiana Ioniță Toader: „Noroc și fericire de cei care au ajutor!”

Roxana Cristiana Neagu a muncit până cu câteva ore înainte să nască și a ales să revină rapid la activitate.

„Am muncit până cu 3 zile înainte să mă internez să nasc și am revenit după o lună și jumătate. Nu am lipsit foarte mult, nu s-au întâmplat foarte multe în acea perioadă, fiind Crăciunul, Revelionul, am revenit când a revenit toată lumea politică la muncă”, a spus redactorul-șef DCNews.ro. 

„Eu intenționez, la fel ca Roxana, să lucrez cât de mult se poate”, dezvăluie Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro. „Chiar m-am bucurat că am așa un exemplu pozitiv aici în familia noastră”.

Într-o societate în care există variate abordări asupra perioadei de concediu postnatal, Georgiana subliniază importanța găsirii propriului echilibru. „Nu că ar fi un exemplu negativ cele care intră în concediu mai devreme, dar în sensul că 'uite, că se poate' pentru că aceasta era și intenția mea. Și am văzut că mai sunt colegi care lucrează la fel ca mine și au putut să lucreze până aproape de soroc”.

Georgiana Ioniță Toader alege să privească cu optimism spre viitor și să aștepte provocările pe care maternitatea i le va aduce. În acest moment delicat al vieții, în care sprijinul familiei și al rudelor este o resursă neprețuită, ea se confruntă cu provocarea de a deveni mamă într-un mediu mai restrâns, dar rămâne hotărâtă să își continue drumul.

„Ulterior nu știu cum va fi. Aștept să văd ce provocări îmi aduce viața de mamă, cum mă voi descurca. După cum spuneam, noroc și fericire de cei care au ajutor. La mine situația va fi mai delicată, fiind doar eu cu soțul meu, pentru că eu nu mai am părinți și nici măcar bunici și astfel va fi cumva provocator. Cred că este și un pic complicat ca jurnalist să te retragi de tot pentru că, cu toții știm, e și un microb. E greu să stai departe de domeniul acesta, să nu te implici, să nu fii acolo. Și cum spunea și Roxana, este un domeniu în care dacă lipsești prea mult s-ar putea să te deconectezi total și să nu mai fii la curent cu ceea ce se întâmplă. Dar, cred că întotdeauna se găsește o variantă. Dacă îți dorești cu adevărat se găsesc soluții”, a mai spus Georgiana. 

Roxana Cristiana Neagu: „Încerc să mă implic mai mult ca să nu rămân în loc, să avansez cum am avansat în toți anii”

Întrebată dacă viața de mămică a adus schimbări pozitive sau negative în carieră, Roxana Cristiana Neagu spune că nu și că rămâne ancorată în aceeași pasiune și determinare care au caracterizat-o de-a lungul anilor petrecuți în trustul DC Media Group.

„În carieră pot să spun că nu am remarcat vreo schimbare. Încerc să mă implic mai mult ca să nu rămân în loc, să avansez cum am avansat în toți anii de când sunt aici. Mă și gândeam, de cât timp sunt în trustul DC Media Group și sinceră să fiu nu mai știu dacă de 11 sau 12, dar au trecut foarte repede. Nu simt, chiar nu simt nicio schimbare în activitatea mea. Fac aceleași lucruri ca înainte, sunt la fel de implicată. Poate e, cum a spus și Georgiana, că am foarte mult ajutor. Sunt situații și situații. Sunt mămici care nu pot să renunțe de niciun fel la viața de acasă pentru că nu are cine să le ajute”, a spus Roxana. 

Georgiana Ioniță Toader: „Trebuie respectate și admirate toate alegerile pe care le fac femeile”

Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, afirmă cu încredere că: „trebuie respectate și admirate toate alegerile pe care le fac femeile, fie că se întorc la muncă sau nu. Până la urmă suntem niște femei care aducem pe lume niște oameni de care suntem responsabili, atât cât să îi ținem sănătoși și în siguranță, cât și să le oferim o educație și un exemplu pentru mai târziu de cum să fie oameni”

Vezi emisiunea integral:Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience