Idei de cadouri de Paște pentru copii

Data publicării:
Idei de cadouri de Paște pentru copii / FOTO: freepik.com@kalinovskiy
Idei de cadouri de Paște pentru copii / FOTO: freepik.com@kalinovskiy

Paște are o tradiție îndelungată și origini variate, de la popoarele din Antichitate și Paștele evreiesc până la creștinism. Dar toate sărbătorile de primăvară au ceva în comun: servesc la adio iernii și a sărbători un nou început. 



Odată cu venirea Paștelui, în țara noastră este din ce în ce mai frecvent ca părinții și bunicii să ofere mici cadouri copiilor și nepoților, în special sub formă de dulciuri. Chiar și așa, pe lângă clasicele ouă de ciocolată, alte cadouri sunt populare în multe familii. Pentru ca darul pe care îl alegeți să fie un succes deplin, iată câteva idei de cadouri pentru cei mici.

Cadourile, în general, sunt o modalitate de a-ți declara dragostea și aprecierea față de cel căruia i le dăruiești. Paștele e o sărbătoare a bucuriei, iar pentru copii a primi un dar e cea mai mare fericire. Așa s-a format, în comunitățile creștine timpurii, tradiția de a oferi cadouri de Paște copiilor. 

Ouăle roșii sunt elemente bine înrădăcinate, dar obiceiul de a le oferi în coșuri împodobite cu flori și fundițe a apărut în America, în secolul al 19-lea, ca modalitate de a împărtăși bucuria și speranța specifice sărbători Paștelui.

Cu timpul, conținutul coșurilor s-a tot schimbat, astăzi se oferă ouă de ciocolată și figurine cu puișori și iepurași, devenite simboluri ale sărbătorilor pascale, jucării, hăinuțe și multe altele.

Idei de cadouri de folosit în aer liber

Când se apropie Paștele, vara este aproape, așa că este momentul perfect pentru a oferi copiilor jocuri în aer liber. Creta, mingile moi  sau  jucăriile de plajă  sunt mici cadouri de Paște ideale pentru copii. Dacă vrei să oferi ceva mai mare, poți opta pentru un leagăn, o  trambulină  sau o  casă de joacă.

Ou mare de ciocolată, cu surpriză. Copiii adoră dulciurile, iar sărbătorile pascale îți permit sa diversifici alegerile, cu tot soiul de figurine simbolice. Însă copiii adoră și surprizele, ceea ce face ca ouăle de ciocolată cu surpriză să fie un succes garantat. Cu cât sunt mai mari, cu atât și impresia, uimirea și entuziasmul vor fi mai mari.

Cadouri practice de Paște pentru școlari. Pentru copiii de vârstă școlară,  ținutele școlare cool  și  hainele cu personajele lor preferate de desene animate  sunt un cadou care nu dă greș niciodată. Mai ales primăvara, hanoracele pentru  fete  și  băieți  sunt un cadou de Paște care este întotdeauna la îndemână. Pentru a completa ținuta, nimic mai bun decât un nou ceas de mână.

Jocuri de societate, cum ar fi Cluedo, Phase 10 sau Exit.

Accesorii tehnologice, cum ar fi o unitate flash USB sau o baterie externă, pentru adolescenți.

Inspiră-te de la pasiunile sau hobby-urile copilului. Dacă ai observat că celui mic îi place muzica, îi poți cumpăra jucării muzicale, sau chiar un instrument. Enciclopediile pot fi perfecte pentru un copil care iubește animalele sau plantele, iar dacă e un copil mai mic, dar ai remarcat că are o afinitate pentru un anumit animal, ia in considerare jucăriile de plus. 

Citește și „Rețetă simplă de drob de pui pe care să o gătești de Paște împreună cu cei mici”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel