În ciuda recomandărilor, peste 90% dintre copii sunt expuși la ecrane. Zamfir: „Părinții nu știu. Am încercat să-i informăm, am fost blocați! Cred că nu este rentabil pentru industria medicală”

Data actualizării: | Data publicării:
În ciuda recomandărilor, peste 90% dintre copii sunt expuși la ecrane. Zamfir: „Părinții nu știu. Am încercat să-i informăm, am fost blocați! Cred că nu este rentabil pentru industria medicală” / FOTO: freepik.com @EyeEm
EXCLUSIV
În ciuda recomandărilor, peste 90% dintre copii sunt expuși la ecrane. Zamfir: „Părinții nu știu. Am încercat să-i informăm, am fost blocați! Cred că nu este rentabil pentru industria medicală” / FOTO: freepik.com @EyeEm

În pofida avertismentelor specialiștilor, majoritatea copiilor mici din întreaga lume sunt expuși în mod regulat la ecrane. Dar de ce se întâmplă asta, te întrebi?



Psihologul clinician Marius Zamfir, specialist microbiomul uman, președintele Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului a spus în studiul său că peste 90% dintre sugari și copii mici din întreaga lume sunt expuși în mod regulat la ecrane. 

Potrivit expertului, el a încercat să inițieze o campanie intitulată „Stop autism virtual”, dar s-a lovit de blocaje din partea autorităților. 

Pentru a contracara această problemă, Marius Zamfir a încercat să introducă materiale informative în pachetul de bun venit al nou-născuților și în maternități. Cu toate acestea, a întâmpinat obstacole absurde în implementarea acestui plan. 

„Eu cred că dacă un părinte știe de asta... Noi am încercat și am reușit o perioadă să facem o campanie. S-a numit „Stop autism virtual”. Din păcate, am fost blocați de către autorități. Am ajuns la concluzia că nu este rentabil pentru industria medicală să nu mai avem diagnostice. Asta a fost concluzia mea personală în relație cu aceste instituții ale statului care efectiv îți puneau ziduri.

Ajunsesem la nivelul la care am spus că vreau ca un flyer și niște afișe să ajungă în pachetul bebelușului și în maternitate în care să se informeze părinții că nu e bine să lași un bebeluș în fața ecranelor.

Am obținut niște finanțări, am reușit să printez lucrurile astea și instituțiile statului trebuiau doar să preia aceste flyere și să le introducă în pachetul bebelușului. Am ajuns la concluzia că efectiv nu se dorește lucrul acesta. Niște piedici puse la un nivel chiar al absurdului. Te plimbă, efectiv te pasează. `Nu că n-am spus eu așa`, `du-te înapoi`, `vino înapoi`, `nu vrea`, `descurcă-te singur, că ești ONG`.

Inclusiv la Ministerul Sănătății când am fost, a zi: `da, foarte frumos studiu, foarte interesant, dar trebuie făcut un studiu la nivel național`. Păi, da, bun, trebuie făcut un studiu la nivel național. `Păi, dumneavoastră că sunteți ONG, faceți pe fonduri europene`. Păi, am venit la Ministerul Sănătății care se ocupă de sănătatea copiilor!”, a spus Marius Zamfir la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Autismul virtual poate să ducă în forma clinică a autismului clasic? Marius Zamfir: „Creierul are niște ferestre de oportunități care se închid și nu se mai dezvoltă corespunzător” / VIDEO

Marius Zamfir: „Peste 95% din recomandările medicilor neuropsihiatri includ eliminarea ecranelor!”

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Marius Zamfir a adus în discuție faptul că peste 95% dintre recomandările emise de medicii neuropsihiatri pentru copiii cu tulburări neuropsihiatrice sau întârzieri în dezvoltare includ eliminarea expunerii la ecrane. Această constatare sugerează o legătură semnificativă între utilizarea ecranelor și aceste probleme de sănătate.

„În momentul acesta, peste 95% din recomandările medicilor neuropsihiatri, când un copil ajunge cu niște tulburări neuropsiatrice, niște întârzieri în dezvoltare, pe 95% din aceste recomandări includ eliminarea ecranelor.

Deci, e clar că s-a făcut o legătură de cauzalitate cu aceste ecrane!

Studiul meu s-a numit `Consumul excesiv de ecrane, mai mare de 4-5h/zi, la un copil între 0 și 2 ani, poate cauza niște elemente specifice autismului`. La sfârșit de tot am spus că această formă ar putea să se denumească autism virtual? Nu am spus niciodată este neapărat autism virtual. Și am spus chiar și acolo că trebuie să mai existe multe alte studii care să confirme pentru că a fost un prim studiu.

Există un studiu recent, de anul trecut din Japonia, făcut pe 83.000 de copii. Într-adevăr, un procent foarte mic. Mulți au zis: `păi, ce înseamnă 1,4%?`

1,4% din acești copii pot cauza autism de la ecrane. Chiar așa spune studiul! Dacă înmulțești 1,4% cu 83.000 o să vezi că înseamnă o cifră foarte, foarte mare”, a mai precizat Marius Zamfir.

Vezi și Autism virtual | Marius Zamfir: „Multă lume NU a înțeles cu adevărat ce înseamnă!” Definiția CORECTĂ, chiar de la autorul termenului / VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel