Părinții divorțați. Psihologul Radu Leca: „Vrei să înrăiești doi oameni? Fă-le program de vizitare al copilului! Este o catastrofă!” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
 Cum putem coordona programul de vizită și de interacțiune cu copiii în cazul părinților divorțați Psihologul Radu Leca „Este o catastrofă” / FOTO: freepik.com@bilahata
EXCLUSIV
Cum putem coordona programul de vizită și de interacțiune cu copiii în cazul părinților divorțați Psihologul Radu Leca „Este o catastrofă” / FOTO: freepik.com@bilahata

Psihologul Radu Leca a vorbit la emisiunea Ultrapsihologie de la DCNews despre comunicarea între părinții divorțați. Unul dintre aspectele abordate a fost legat de coordonarea programului de vizită și de interacțiune cu copiii în mod eficient și fără dificultăți. 



Acesta susține că cea mai sigură cale de a înrăi doi oameni divorțați este stabilirea unui program de vizită copiilor.

„Programul este o catastrofă. Vrei să înrăiești doi oameni?! Fă-le program de vizitare al copilului. Vor fi înrăiți. De exemplu, copilul are a doua zi după ce vine de la celălalt părinte școală. Copilul vine acasă rupt (...)”, a spus Radu Leca.

Potrivit acestuia, programul generează dorința unuia dintre părinți de a nu-l mai lăsa deloc la celălalt. „Modul acesta de a aliena parental prin jignirea fostului partener, prin inducerea ideii greșite în capul minorului a unei imagini greșite în raport cu celălalt părinte reprezintă un sabotaj totaș. Asta generează programul”, a explicat psihologul.

De asemenea, acesta a mai punctat faptul că programul generează apariția diferențelor, a competiției între părinți. Când copilul este împărțit o săptămână la un părinte, iar în alta la celălalt, copilul duce vorba de la unul la altul. 

Psihologul susține că, totuși, fiecare dintre părinte are dreptul de a petrece timp cu copilul său. Acesta propune un decalog al părinților, care te ajută să ai o viață normală ca și părinte după divorț. 

„Ambii părinți doresc să controleze viața copilului. Și amândoi spun despre fiecare în parte că sunt cei mai buni”, a completat acesta.

Emisiunea integrală despre comunicarea între părinți după divorț poate fi urmărită mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel