Performanță obținută de elevi la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. „Deși m-am pregătit mult, eu zic că pentru acest rezultat bun a meritat”

Data publicării:
Performanță obținută de elevi la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației / FOTO: Părinți și Pitici
EXCLUSIV
Performanță obținută de elevi la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației / FOTO: Părinți și Pitici

Elevii români continuă să se remarce la diverse concursuri și olimpiade organizate la nivel național.



Mai mulţi elevi botoşăneni au făcut performaţă la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Doi dintre ei s-au întors acasă cu medalii de aur. Competiţia a avut loc în perioada 23-26 mai. Cei care au urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului sunt Luca Vlas de la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani și Mădălin Neaună de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Tot pe podium au urcat şi Radu Ștefan Gălățanu, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani care a obţinut medalia de argint, dar şi Ștefan Cătălin Dobrincu, elev la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, care a obținut medalia de bronz.

„Interesul pentru informatică s-a declanșat pe la 8 ani”

Luca Vlas, elev în clasa a IX-a, a spus că aceasta a fost prima olimpiadă națională la care a participat.  „Aș spune că participarea la olimpiadă a fost foarte bună din punct de vedere al experienței, dar și din punct de vedere educațional. Am avut experiențe noi, mi-am făcut o idee despre cum este la olimpiadă, pentru că asta a fost prima mea olimpiadă națională. Am început să mă pregătesc acum câteva luni, însă experiențele mele pe această topică de TIC au început acum mulți ani.

Deși m-am pregătit mult, eu zic că pentru acest rezultat bun a meritat. Aș zice că interesul pentru informatică s-a declanșat pe la 8 ani, când am primit de la un prieten o carte de informatică. Am citit-o în fiecare zi, am explorat-o și am încercat conceptele scrise acolo”, ne-a povestit Luca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





DC Media Group Audience
pixel