Tehnici de învățare a limbii engleze la o vârstă fragedă

Data publicării:
Tehnici de învățare a limbii engleze la o vârstă fragedă / FOTO: freepik.com@zinkevych
Tehnici de învățare a limbii engleze la o vârstă fragedă / FOTO: freepik.com@zinkevych

Unul dintre principalele beneficii ale învățării unei a doua limbi la o vârstă fragedă este că capacitatea de a o învăța și de a înțelege este mult mai rapidă și mai ușoară decât la vârste mai adulte. Copiii au mai mult timp de învățat, mai puține inhibiții și un creier mai bine conceput pentru învățarea limbilor străine. De asemenea, învățarea diferitelor limbi străine oferă copiilor numeroase beneficii în dezvoltarea lor personală.



Învățarea limbii engleze la o vârstă fragedă poate fi facilitată prin diverse tehnici și metode adaptate nevoilor specifice ale copiilor.

Iată câteva exemple:

Citește și „Ce beneficii aduce cititul în limba engleză copilului tău?”

Jocuri și activități interactive: Folosirea jocurilor, cântecelor, poveștilor și activităților interactive pentru a face învățarea limbii engleze o experiență plăcută și captivantă pentru copii.

Imersiune lingvistică: Oferirea unui mediu în care copiii sunt expuși constant limbii engleze prin interacțiunea cu vorbitori nativi sau prin vizionarea programelor TV și a filmelor în limba engleză.

Metoda povestirii: Folosirea poveștilor și a narării în limba engleză pentru a stimula imaginația copiilor și pentru a dezvolta abilitățile lor de ascultare, înțelegere și exprimare în această limbă.

Folosiți elemente vizuale. Imaginile sunt grozave pentru sprijinirea învățării. Este posibil ca un copil să nu înțeleagă că cuvântul „creion” înseamnă creion, dar recunoaște ce este imaginea unui creion. Prin combinarea textului cu imaginile, copiii vor putea să-și dezvolte mai bine înțelegerea. Iar imaginile adaugă, de asemenea, puțină culoare clasei tale, făcând-o mai interesantă și un mediu de învățare mai bun. 

Jocuri de rol: Organizarea de activități de rol-play sau dramatizare în limba engleză pentru a încuraja copiii să practice și să aplice în contexte reale ceea ce au învățat.

Utilizarea tehnologiei: Folosirea aplicațiilor și a resurselor online special concepute pentru învățarea limbii engleze la copii, care pot fi interactive și adaptate nivelului lor de dezvoltare. Cu atât de multe aplicații, jocuri interactive și platforme, există multe dintre care un profesor poate alege pentru a le folosi în lecțiile lor, la fel ca aceste jocuri interactive geniale.

Repetiția și consolidarea: Promovarea repetiției și a practicii constante a vocabularului și a structurilor gramaticale în limba engleză prin exerciții și activități variate, adaptate nevoilor și ritmului de învățare al fiecărui copil.

Utilizați instrucțiuni verbale și scrise. Dacă stabiliți o sarcină, nu explicați-o doar verbal cursanților sau doar notând-o pe tablă. Folosiți ambele astfel încât cursanții să se obișnuiască să vadă ceva scris și, de asemenea, să-l audă verbal. Acest lucru este grozav pentru a-i ajuta să învețe pronunția și ortografia.

Combinația acestor tehnici și metode poate contribui la crearea unui mediu propice pentru învățarea eficientă și plăcută a limbii engleze la o vârstă fragedă.

Vezi și „5 motive pentru a învăța o limbă străină în copilărie. Care este cea mai potrivită vârstă pentru a învăța o a doua limbă?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel