Bacalaureat 2024. Subiectele care i-au încurcat pe elevi la proba obligatorie a profilului: „Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele”

Data publicării:
Bacalaureat 2024. Subiectele care i-au încurcat pe elevi la proba obligatorie a profilului: „Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele”/ FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
EXCLUSIV
Bacalaureat 2024. Subiectele care i-au încurcat pe elevi la proba obligatorie a profilului: „Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele”/ FOTO: freepik.com @Wavebreak Media

Marți, 2 iulie, absolvenții de liceu au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului.Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică au dat examenul la Matematică, iar cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic) au dat examen la Istorie. 

„Singura problemă pe care am observat-o și la colegii mei a fost la Subiectul III”

Cei care au susținut proba la matematică susțin că subiectele au fost accesibile, nivelul a fost cu mult sub cel al simulării din primăvară, însă un singur exercițiu va face diferența între media 9 și 10.

„Deci a fost foarte ușoară. Eu sunt la real, la științe ale naturii, și au dat foarte simplu.

La Subiectul I nu cred că a avut nimeni nicio problemă, Subiectul II la fel, foarte simplu, nu am avut nici un fel de complicații. Singura problemă pe care am observat-o și la colegii mei a fost la Subiectul III, la exercițiul 1.

Acolo a fost o inegalitate care nu prea avea legătură cu tabelul de variații”, a declarat Alexandru Boroleanu, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani, pentru Părințiși Pitici.

„Nu mă ajută deloc”

Deși s-a pregătit aproximativ doi ani la această materie, Alexandru spune că nu îl va ajuta deloc în viitor.

„Am făcut pregătire din clasa a 11-a până recent, când am descoperit ce vreau să fac în viață, ce vreau să urmez. Vreau să mă duc la Limbi Străine (n.r. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine) la București.

Nu mă ajută deloc, mi-am dat seama cu o jumătate de lună în urmă. Nu am știut ce vreau să fac, am avut tot felul de opțiuni, m-am gândit la Psihologie, m-am gândit să mă fac profesor, o grămadă chestii”, ne-a mai spus Alexandru Boroleanu.

„Ne-am așteptat cu toții la acest subiect”

Dacă la Matematică elevii au întâmpinat unele dificultăți, cei care au susținut proba la Istorie spun că subiectele au fost ușoare și necesitau, ca de obicei, puțină atenție.

„Proba a fost ușoară, a fost una accesibilă. Consider că subiectele au putut fi rezolvate de elevii care au învățat și cred că ne-am așteptat cu toții la acest subiect.

Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele. Am început pregătirea din septembrie și am învățat în fiecare zi pentru toate obiectele. Cu siguranță voi lua peste 9”, a declarat Andrada Cical, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani. 

Condiții pentru promovarea examenului 

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

• susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise)

Citește și BAC 2024, proba scrisă Limba Română. Primele impresii ale elevilor: „Am scris aproape tot! Iau o notă mare sigur, nu are cum altfel” / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie

DC Media Group Audience
pixel