Ce îi face pe copii să-și considere părinții cei mai buni din lume? Sara și Eric: „ASTA contează cel mai mult!” / VIDEO

Data publicării:
Ce îi face pe copii să-și considere părinții cei mai buni din lume? Sara și Eric: „ASTA contează cel mai mult!” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ShevtsovaYuliya
EXCLUSIV
Ce îi face pe copii să-și considere părinții cei mai buni din lume? Sara și Eric: „ASTA contează cel mai mult!” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ShevtsovaYuliya

Întrebați la Părinți Prezenți ce îi face să simtă că părinții lor sunt cei mai buni din lume, Sara și Eric, doi copii de 7 ani, răspund cu o sinceritate dezarmantă și plină de învățăminte pentru adulți. Răspunsurile lor sunt simple, dar pline de esență și înțelepciune.



Sara ne spune cu un zâmbet larg: „Ne iubesc foarte mult și iubirea contează cel mai mult!” În aceste cuvinte simple, Sara capturează una dintre cele mai fundamentale nevoi umane: dragostea.

Iubirea necondiționată a părinților săi îi dă sentimentul de siguranță și apartenență, factori esențiali pentru dezvoltarea armonioasă a oricărui copil.

Sara ne reamintește că, indiferent de circumstanțe, dragostea este pilonul pe care se clădește o relație puternică între părinți și copii.

Eric nu ezită să-și exprime aprecierea pentru părinții săi printr-o listă care ar putea deveni un ghid pentru toți părinții: „Pentru că se joacă cu mine, pentru că mă iubesc, pentru că au răbdare multă, pentru că sunt respectuoși”.

Faptul că părinții lui se joacă cu el arată importanța timpului petrecut împreună și a activităților comune. Jocul nu este doar o modalitate de distracție, ci și un instrument prin care copiii învață, explorează și dezvoltă abilități sociale și cognitive. Prin joacă, părinții și copiii creează amintiri de neuitat și întăresc legătura dintre ei.

Eric subliniază din nou importanța iubirii, întărind ceea ce Sara a menționat deja. Iubirea oferită de părinți este, fără îndoială, temelia pe care se clădește încrederea și respectul reciproc. Răbdarea, un alt aspect evidențiat de Eric, este o virtute esențială în relația părinte-copil. Respectul este, de asemenea, un element cheie în viziunea lui Eric. 

Aceste lecții venite din partea unor copii ne reamintesc că, adesea, cei mici pot fi cei mai buni învățători. Prin sinceritatea și puritatea lor, copiii ne oferă perspective valoroase asupra a ceea ce înseamnă să fii un părinte bun. Într-o lume adesea complicată de probleme și responsabilități, aceste răspunsuri ne readuc aminte de esențialul în relația cu cei mici: iubire, timp de calitate, răbdare și respect.

Citește și Sara și Eric, vocea copiilor la Părinți Prezenți, de 1 iunie. Frumusețea este de ajuns în viață? „NU! Mai trebuie să ai și ASTA!”

Bucuriile mici care fac diferența în relația cu părinții

Copiii au un mod special de a exprima ceea ce îi face fericiți și ce activități le aduc cea mai mare bucurie atunci când sunt alături de părinții lor. I-am întrebat pe Sara și Eric ce le place cel mai mult să facă împreună cu părinții.

„Îmi place că se joacă cu noi!”, spune Sara. Jocul alături de părinți înseamnă nu doar distracție, ci și conexiune, iubire și atenție din partea celor dragi.

„Să schiem! Îmi place mult să schiez și-mi mai place și matematica!”, spune Eric. 

Aceste răspunsuri ne reamintesc cât de variate pot fi sursele de bucurie pentru copii și cât de important este ca părinții să se implice în activitățile care îi pasionează pe cei mici. Fie că este vorba de jocuri simple sau nu, timpul petrecut împreună creează amintiri de neprețuit și întărește legătura părinte-copil.

Vezi și Copiii spun ce lucruri NU le plac la părinți și ce ar schimba dacă ar putea! Sara și Eric: „Mă enervez de nu mai pot!”

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel