Cum ar trebui să fie profesorul în secolul XXI? Conf. univ. dr. Firuța Tacea: „Eu AȘA îl văd! NU aș putea să răspund altfel!” / VIDEO

Data publicării:
Cum ar trebui să fie profesorul în secolul XXI Conf. univ. dr. Firuța Tacea „Eu AȘA îl văd! NU aș putea să răspund altfel!” / FOTO: freepik.com@TriangleProd
EXCLUSIV
Cum ar trebui să fie profesorul în secolul XXI Conf. univ. dr. Firuța Tacea „Eu AȘA îl văd! NU aș putea să răspund altfel!” / FOTO: freepik.com@TriangleProd

În emisiunea difuzată luni, 13 mai, la DC Edu, a fost invitată conf. univ. dr. Firuța Tacea, de la Facultatea de Psihologie.



Conf. univ. dr. Firuța Tacea a explicat cum ar trebui să fie profesorul în zilele noastre. 

„Cum ar trebui să fie profesorul în secolul XXI?”

„Cum îl văd eu pe profesorul secolului XXI?

O să dau un răspuns cât se poate de pragmatic, pentru că venind dintr-o facultate care îi pregătește pe studenți să devină profesioniști în domeniul educației, nu aș putea să răspund altfel.

L-aș vedea pe profesor ca deținând acele competențe comparabile, compatibile, cu ale oricărui profesionist din oricare profesionist din oricare alt domeniu de activitate. Spun asta pentru a încerca să eliminăm acea percepție conform căreia vor sau încearcă să devină profesori acei absolvenți care anticipează sau constată că nu au succes în alte domenii de activitate.

Din punctul meu de vedere profesorul trebuie să fie un profesionist compatibil cu oricare dintre profesioniștii care desfășoară o activitate cu mari beneficii sociale, cu câteva componente în plus în achizițiile lui”, a explicat Firuța Tacea în cadrul emisiunii de la Dc Edu.

Componentele

Componentele de natură etică, pentru că profesorii lucrează cu oamenii, lucrează pentru societate, formează oameni, are intervenții asupra ființei umane directe, imediat, nemijlocite.

Componenta reflexivității. „Pentru a fi pilot treci printr-un program de formare care are foarte multe componete tehnice, dar pentru un profesor cred că dimensiune reflexivă ar trebui să rămână și ea o prioritate, dincolo de aspectele standardizate”, a mai spus conf. univ. dr. Firuța Tacea.

Citește și „Performanța în educație. Firuța Tacea: „Orice tip de rezultat obținut de un elev poate fi încadrat din perspectiva performanței” / VIDEO”

Emisiunea integrală pe această temă, dar și alte subiecte de actualitate din învățământul românesc, puteți urmări în linkul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel