Cum arată disciplina sănătoasă a unui copil într-un sport? Andreea și Cătălin Munteanu: „Începe chiar de la grădiniță!” / VIDEO

Data publicării:
Cum arată disciplina sănătoasă a unui copil într-un sport? Andreea și Cătălin Munteanu: „Începe chiar de la grădiniță!” / FOTO: freepik.com @tongpatong
EXCLUSIV
Cum arată disciplina sănătoasă a unui copil într-un sport? Andreea și Cătălin Munteanu: „Începe chiar de la grădiniță!” / FOTO: freepik.com @tongpatong

În contextul actual, unde sedentarismul devine tot mai prezent chiar și în rândul copiilor, implementarea unei rutine fizice regulate din fragedă copilărie este esențială. 



Andreea și Cătălin Munteanu, instructorii de dans care au pus România pe podiumul mondial cel mai înalt, au subliniat la Părinți Prezenți importanța începerii activităților fizice încă din perioada preșcolară, propunând un program adaptat diferitelor etape ale creșterii.

Pentru cei mai mici, adică preșcolarii, recomandarea este să fie implicați în activități de scurtă durată. Pe măsură ce copiii cresc, și frecvența activităților fizice ar trebui să se intensifice. Aceasta creștere graduală a duratei și frecvenței activităților sportive nu doar că îmbunătățește condiția fizică a copiilor, dar le și permite să dezvolte abilități și să atingă performanțe în domeniul ales.

„De exemplu, cei mici, copilașii care merg la grădiniță, deja li se dau această listă de ales opționale: pictură, engleză, desen, sport. Deci, încă de la grădiniță, poți să-i faci copilului un program de sport. La cei mici, obligatoriu jumătate de oră, mai mult de atât nu ai cum să-i captezi, deja îi pierzi, să plictisesc. Eu zic că 1 oră pe săptămână la un copil de 3-4 ani e suficient. Fie la dans, fie la gimnastică ritmică, ceva să se miște timp de o oră pe săptămână.

După 6, 7, 8, 9 ani, o oră de două ori pe săptămână, 8 ore pe lună.

Deja de aici poți să îi creezi o performanță din acel lucru pe care l-a ales să-l facă”, a spus Andreea Munteanu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Semnele care arată la ce sport e bun copilul și vârsta la care este pregătit pentru performanță. Andreea Munteanu: „Părinții trebuie să fie atenți la ASTA!” / VIDEO

Câte ore pe săptămână de muncă necesită performanța?

Abordarea muncii și a dedicării timpului pentru diverse activități evoluează pe măsură ce copiii cresc, subliniază Cătălin Munteanu. Pe măsură ce copiii avansează în vârstă și capabilități, volumul de muncă crește proporțional.Acest program este ajustat în funcție de cerințele școlare și de capacitatea copilului de a gestiona sarcinile. Importanța, așa cum subliniază Munteanu, este continuitatea și consistența în munca depusă.

„În primul rând, e în funcție de vârstă. Ar începe de undeva de la o oră pe zi, de luni până vineri, până la 2-3-4h/zi de luni până vineri sau 14-16-18h/săptămână, în funcție și de școală.

Radu Manole, de exemplu, făcea în fiecare zi sau 2-3 ore, 3 zile/săptămână, dar intense. Trebuie să existe continuitate!”, spune Cătălin Munteanu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iDance by Catalin & Andreea (@idanceromania)

Vezi și Cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă părinții copiilor care practică un sport. Andreea și Cătălin Munteanu: „Chestia ASTA este destul de greșită!” / VIDEO

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel