Medalii de aur, argint și bronz pentru elevii români, la Olimpiada Europeană de Geografie

Data publicării:
Medalii de aur, argint și bronz pentru elevii români, la Olimpiada Europeană de Geografie / FOTO: Facebook
Medalii de aur, argint și bronz pentru elevii români, la Olimpiada Europeană de Geografie / FOTO: Facebook

Tot mai multe performanțe obținute de elevii români la olimpiade.De data aceasta, elevii români au câștigat două medalii de aur, patru de argint și două de bronz la etapa europeană a Olimpiadei de Geografie (EGEO), a anunțat Ministerul Educației miercuri, 3 iulie, pe Facebook. Competiția se desfășoară între 28 iunie și 4 iulie la Belgrad, Serbia, și a ajuns la a X-a ediție.

Anul trecut, elevii români au obținut 4 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz, aducând România pe primul loc în clasamentul pe națiuni, potrivit Edupedu.ro.

Iată echipa seniorilor la EGEO 2024 și premiile lor:

Daniel Nicolae Hanganu, Colegiul Național Iași – medalie de aurAndrei-Ioan Moga, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași – medalie de argintAlex-Darius Topai, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea – medalie de bronzMihnea-Ioan Șuțoiu, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa – medalie de bronz

Echipa juniorilor și premiile lor la EGEO 2024:

Cosmin-Ioan Dulgheru, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad – medalie de aur și cel mai mare punctaj obținut la junioriCristina-Daria Toderici, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttennbrunn” Arad – medalie de argintAndrei-Marius Țiplic, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de argintPaul-Ioan Țiplic, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de argint

Coordonatorii loturilor de elevi sunt profesoara Mihaela Florina Alexandru, inspector în Ministerul Educației și, Mihaela Cornelia Fiscutean, profesoară la Colegiul Național Iași, conform sursei citate.

Ministerul Educației a transmis în același mesaj și „felicitări, copii! Felicitări și recunoștință tuturor celor care sprijină excelența în educație și contribuie la formarea viitorului prin dedicarea și susținerea lor! Mulțumiri părinților pentru sprijinul necondiționat al copiilor!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie

DC Media Group Audience
pixel