„Nu suntem Poliția Animalelor!” Robert Dorobanțu, despre Poliția Canină, la DC Anima: „Poți să faci destul de multe cu un câine” / VIDEO

Data publicării:
„Nu suntem Poliția Animalelor!” Robert Dorobanțu, despre Poliția Canină, la DC Anima: „Poți să faci destul de multe cu un câine” / FOTO: freepik.com @antonmaster
EXCLUSIV
„Nu suntem Poliția Animalelor!” Robert Dorobanțu, despre Poliția Canină, la DC Anima: „Poți să faci destul de multe cu un câine” / FOTO: freepik.com @antonmaster

Agent șef principal Robert Adrian Dorobanțu, invitatul lui Tudor-Tim Ionescu la DC Anima, a vorbit despre Poliția Canină în cadrul ultimei ediții.



Agentul șef principal Robert Adrian Dorobanțu a clarificat conceptul de Poliție Canină, subliniind că este formată din polițiști care lucrează împreună cu câini special antrenați pentru diverse sarcini, colaborând în soluționarea cazurilor cu eficiență sporită.

În cadrul acestei unități, există o gamă variată de specializări teoretice, însă practic, câinele poate să îndeplinească o serie de sarcini diverse. În cadrul Poliției Române, câinii sunt utilizați pentru patrulare și intervenție. Primordial, scopul lor este să protejeze atât pe polițist, cât și pe ei înșiși, iar în al doilea rând, sunt instruiți să descurajeze sau să prindă și să imobilizeze un agresor.

„Nu suntem Poliția Animalelor! Poliția Canină se referă la acei polițiști care au în dotare un câine de serviciu care este specializat pe diferite linii de muncă și care ne ajută pe noi să ne facem treaba și să ajutăm și alte structuri să ajungă la rezolvarea cazului mai repede sau mai bine.

Specializări în teorie sunt multe. Practic poți să faci destul de multe cu un câine. În Poliția Română folosim câinii de patrulare intervenție, primul lui rol este să-și apere stăpânul și pe el, iar al doilea rol principal ar fi descurajarea sau este antrenat să prindă și să mobilizeze un agresor”, a spus agentul șef principal Robert Adrian Dorobanțu. 

Agentul șef principal Robert Adrian Dorobanțu: „O mare parte din treaba lor este segmentul de prevenire”

Agentul șef principal Robert Adrian Dorobanțu a subliniat că situația în țară nu este atât de tensionată încât să impună un folos excesiv al câinilor. El a arătat că o parte semnificativă a activității lor constă în prevenție. Simplul fapt că sunt prezenți într-un parc alături de un câine poate face ca cetățenii să se simtă mai siguri și să contribuie la climatul de securitate în comunitate.

„Din fericire, la noi în țară nu e o situație operativă atât de încărcată încât să folosim câinii de nu se poate. O mare parte din treaba lor este segmentul de prevenire. Simpla ta prezență cu un câine într-un parc și cetățeanul se simte mai în siguranță”, a mai punctat agentul șef principal Robert Adrian Dorobanțu.

Urmăriți emisiunea integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel