„Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții”. Claudia Chiru, semnal de alarmă: „Progresul pe care îl așteptăm, împiedicat de atitudinea oamenilor mari din jurul copiilor”

Data publicării:
„Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții”. Claudia Chiru, semnal de alarmă: „Progresul pe care îl așteptăm, împiedicat de atitudinea oamenilor mari din jurul copiilor” / FOTO: freepik.com @oksix
„Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții”. Claudia Chiru, semnal de alarmă: „Progresul pe care îl așteptăm, împiedicat de atitudinea oamenilor mari din jurul copiilor” / FOTO: freepik.com @oksix

Claudia Chiru, profesor pentru învățământul primar, antreprenoare și fondatoarea SAGA Kid, un hub educațional care oferă programe pentru elevi și sprijină copiii care nu au suport financiar, a tras un semnal de alarmă cu privire la atitudinea oamenilor maturi din jurul copiilor și impactul acestora asupra progresului în educație. 



Fondatoarea SAGA Kid a subliniat că nu toți adulții sunt la fel, însă a atras atenția asupra unei realități în care noile generații se confruntă cu lipsa competențelor necesare pentru a crește și ghida copiii. Ea a remarcat o conexiune evidentă între modul în care părinții și bunicii au transferat sau nu anumite valori și cunoștințe, și incapacitatea noilor generații de a gestiona adecvat provocările educației.

Libertatea de exprimare, un pilon al societății contemporane, a fost identificată de profesoara Chiru ca un factor care, în unele cazuri, a dat naștere unor situații dificile de controlat. Ea a subliniat importanța găsirii echilibrului între încurajarea libertății individuale și stabilirea unor limite clare pentru a evita excesele și comportamentele dăunătoare.

„Progresul pe care îl așteptăm este împiedicat de atitudinea oamenilor mari din jurul copiilor. Până să ajungem la școală… ne împiedică cei care îi educă în primii 7 ani, pe modelul `Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții`.

Bineînțeles, nu toți oamenii mari sunt la fel, însă, în ultima perioadă, e cam cert că noile generații nu prea au competențele necesare pentru a crește copii. Observ și o oarecare legătură cu ceea ce părinții părinților le-au transferat ori nu le-au transferat. Se pare că libertatea de exprimare a dat naștere unor monștri din ce în ce mai greu de `controlat`”, a scris Claudia Chiru pe pagina sa de Facebook.

Citește și Copiii, supuși unui program infernal de către părinți, pentru a ajunge „cineva”. Avertismentul Claudiei Chiru: „Îi încărcăm cu niște greutăți pe care nu le pot duce! Îi chinuim!” / VIDEO

Claudia Chiru: „E foarte bine că avem instrumente de comunicare în masă la dispoziție, util ar fi să le folosim doar atunci când avem ceva valoros de transmis”

Claudia Chiru a subliniat importanța responsabilității în utilizarea instrumentelor de comunicare în masă. E adevărat că trăim într-o eră a informației, dar, potrivit ei, aceste instrumente ar trebui folosite cu discernământ și doar atunci când avem ceva cu adevărat valoros de transmis. Profesoara Chiru a îndemnat la prudență în formarea opiniei personale, subliniind necesitatea informării adecvate înainte de a emite judecăți. 

„E foarte bine că avem instrumente de comunicare în masă la dispoziție, util ar fi să le folosim doar atunci când avem ceva valoros de transmis și să ne informăm înainte de a ne forma propria părere, să mai tăcem atunci când nu prea știm cu ce se mănâncă subiectul respectiv, să ne mai vedem lungimea propriului nas.

Cred că abilitatea de a cerceta din surse verificate, de a trece prin filtrul gândirii critice, înainte de a emite păreri, trebuie construită temeinic pe băncile școlii, nu ne mai putem baza și pe părinți.

Nu pe toți, repet. Îmi doresc… am vrut să fiu prima …”, a conchis profesoara pentru învățământul primar.

Vezi și Ajutăm sau nu copiii la temele pentru acasă? Claudia Chiru lămurește părinții: „Acesta este obiceiul sănătos pentru această sarcină!” / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel