Știri de interes
O carte recentă, bazată pe cercetări științifice, le transmite părinților un mesaj important: este în regulă să greșești. Mai mult decât atât, uneori, a te retrage puțin din viața copilului poate fi benefic pentru amândoi.
Părinții și elevii se pregătesc pentru un nou format. Ce spun experții în educație.
Adopția e văzută de multe ori ca o poveste frumoasă, cu final fericit: un copil primește o familie, iar părinții fac un gest de iubire. 
Te-ai întrebat vreodată de ce copilul tău are dificultăți la matematică? Și dacă nu ar fi vina lui... ci a ta?
Un nou studiu atrage atenția asupra unei tendințe îngrijorătoare: tot mai mulți copii cu vârste între 5 și 10 ani ajung să folosească rețelele sociale, deși vârsta minimă legală pentru majoritatea platformelor este de 13 ani.
Claudia este un nume care, de-a lungul secolelor, a traversat granițe și epoci, păstrându-și eleganța și forța simbolică. 
Temperatura ideală a apei pentru baia bebelușului este esențială pentru confortul și siguranța acestuia. 
EXCLUSIV
Gastroenterocolita nu mai e „boala primăverii” sau a „verii” . Dr. Raluca Ghionaru, medic formator, președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) și Membru al Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor din România (CMR), explică la...
Ar trebui să facem diferența între domiciliul stabil și viza de flotant atunci când înscriem copiii la clasa pregătitoare!
Studiu nou: când încep copiii să nu mai se bucure de școală?
Tot mai mulți părinți sunt atrași de ideea unui stil de creștere bazat pe blândețe, empatie și comunicare deschisă.
Mulți părinți aleg un stil strict de educație, convinși că acesta va forma copii disciplinați și responsabili. 
Examenul de final de gimnaziu ar putea fi diferit din 2026. Ministrul Educației propune un model mai echilibrat, care să valorifice și alte tipuri de inteligență.
Acest aliment este plină de proteine, fibre și vitamine esențiale. Află de ce pediatrii îl recomandă chiar și pentru cei mai pretențioși copii!
Deputatul PNL Florin Roman propune o nouă lege care vine cu măsuri drastice pentru a descuraja violența în rândul copiilor și adolescenților. 
Pe 21 mai, România îmbracă haine de sărbătoare. Este ziua Sfinților Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena
Pentru prima dată, instanța supremă din România refuză o cerere de extrădare venită din partea Statelor Unite, invocând protejarea drepturilor unui minor.
Mulți părinți cred că adolescenții vor doar să fie lăsați în pace, să-și petreacă timpul cu prietenii sau în fața ecranelor. 
Începând cu luna mai 2025, vaccinul împotriva infecției cu HPV este disponibil gratuit în România pentru toate persoanele cu vârste între 11 și 26 de ani.
Divorțul este adesea perceput ca o traumă inevitabilă pentru copii. 
Pe 21 mai, România celebrează cu evlavie și bucurie Sfinții Împărați Constantin și Elena, două figuri importante în istoria creștinismului. Această zi este, de asemenea, un prilej de sărbătoare pentru aproximativ 1,8 milioane de români care poartă numele acestor sfinți sau derivate ale...
Filmul „Inside Out” (în spaniolă „Del Revés”) de la Pixar oferă o perspectivă profundă asupra modului în care funcționează mintea copiilor și cum se formează emoțiile lor
O fostă jurnalistă la RTV și Realitatea, A. V., a căzut de la etajul cinci, alături de fetița ei, în vârstă de 7 ani, în Sectorul 2 din București.
România se confruntă cu un sistem educațional ineficient, în special la nivelul învățământului preuniversitar, unde calitatea scăzută a competențelor dobândite de elevi, rata ridicată a abandonului școlar și creșterea analfabetismului funcțional sunt semnele unui sistem în criză. Ministrul...
Raportul QX, prezentat de ministrul Educației, Daniel David, propune o reformă curriculară amplă în învățământul preuniversitar din România, de la nivelul antepreșcolar până la liceu. 

pixel