Știri de interes
Părinții nu sunt perfecți. În mijlocul haosului zilnic, al oboselii și al grijilor, se întâmplă să ridicăm tonul, să fim nedrepți sau să reacționăm impulsiv. Dar ceea ce contează cu adevărat este ce facem după ce greșim. 
EXCLUSIV
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, de duminică, 18 mai, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, vom vorbi despre bolile de primăvară la copii. Alături de...
În 1920, psihologii John B. Watson și Rosalie Rayner de la Universitatea Johns Hopkins au realizat un experiment care avea să devină emblematic pentru studiul condiționării emoționale: cazul „Micului Albert”. 
Într-o zi în care majoritatea mirilor se bucură de liniștea de după petrecerea de nuntă, un cuplu din Galați a ales să îmbine emoția căsătoriei cu responsabilitatea civică.
O nouă performanță obținută de elevii români!
O nouă tendință în lumea jucăriilor a captivat Europa: cutiile misterioase sau „blind boxes” produse de compania chineză Pop Mart. 
„În ultimii 10 ani, am lucrat cu sute de elevi și părinții acestora în calitate de antrenor extracurricular la Spike Lab” , spune experta în parenting Theo Wolf.
Alegerea numelui perfect pentru fetița ta este o decizie importantă, plină de emoție și semnificație. 
Un băiețel de doi ani a supraviețuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori din White Oak, Maryland, în apropiere de Washington D.C. 
După scrutinul prezidențial de duminică, 14 unități de învățământ din București își modifică programul luni, 19 mai. Măsura vine ca urmare a faptului că aceste școli au găzduit secții de votare și au nevoie de timp suplimentar pentru a reamenaja sălile de clasă. 
Prima metodă de evaluare a inteligenței la copii a fost introdusă în 1904, odată cu apariția testului Binet-Simon. 
Spania a lansat o campanie națională pentru a combate comportamentele imprudente ale pietonilor, în special pe cei care merg pe stradă cu ochii în telefon. 
Un tată din Tennessee a stârnit valuri pe internet după ce a împărtășit o teorie savuroasă despre diferențele dintre a crește unul, doi sau trei copii. 
Vacanța de vară este o oportunitate minunată pentru copii să exploreze, să învețe și să se distreze în afara cadrului școlar.
În ultimii ani, tot mai mulți părinți observă un fenomen îngrijorător: adolescenții stau treji până târziu, cu ochii în ecrane, navigând pe rețele sociale, trimițând mesaje sau urmărind conținut online.
În Estonia, copiii primesc semnătură digitală de la 7 ani, un drept reglementat prin lege. Accesul la servicii publice și educație online începe de timpuriu și le permite celor mici să-și organizeze mai eficient timpul.
În generația în care trăim, activitățile tradiționale precum ghicitorile oferă o modalitate excelentă de a stimula imaginația și gândirea copiilor.
EXCLUSIV
Am cunoscut copii cu autism. Le-am privit ochii. Le-am cunoscut și părinții, oameni care poartă zilnic pe umeri o luptă pe care nu și-au dorit-o, dar pe care o duc cu o forță care ar trebui să inspire o întreagă națiune.
Trăim într-o perioadă în care părinții sunt bombardați zilnic cu teorii despre „parenting modern”, „creștere conștientă” și „educație blândă”.
Siguranța emoțională a copiilor este la fel de importantă ca siguranța lor fizică, iar învățarea modului în care să răspundă ferm, dar respectuos, atunci când sunt tratați nedrept este un pas esențial în formarea stimei de sine. 
Parentingul de tip „elicopter” este un stil parental caracterizat printr-o implicare excesivă și un control sporit asupra vieții copilului, cu intenția de a-l proteja de eșecuri și dificultăți.
Alegerea numelui pentru un copil este unul dintre cele mai speciale momente din viața unui părinte. Fiecare nume poartă cu sine o poveste, o semnificație și o energie aparte. 
Educația începe din clipa în care se naște un copil!
EXCLUSIV
Într-o zi obișnuită de școală, într-o clasă în care se aude foșnetul manualelor, un copil plânge. Lacrimile lui nu sunt dramatice. Sunt reale. Poate l-a rănit o replică de la un coleg. Poate simte presiunea unui test sau dorul de părinți. Dar în loc să fie văzut, înțeles și însoțit în emoția...
Pentru că părinții perfecți nu există, dar părinții care repară, da.

pixel