ACESTEA sunt liceele unde toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat

Data publicării:
ACESTEA sunt liceele unde toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat/ FOTO: freepik.com@stokkurs
ACESTEA sunt liceele unde toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat/ FOTO: freepik.com@stokkurs

Toți candidații din 52 de licee din țară au promovat examenul național de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor bacplus.ro.În această listă am luat în considerare doar unitățile de învățământ care au avut peste 30 de candidați.

Luni, 8 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale candidaților care au susținut bacalaureatul 2024, înainte de contestații.

În București toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat 2024 din Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Complexul Educațional Lauder-Reut.

Vezi și „Topul liceelor din București, după media la bac”

Printre liceele din Cluj cu promovare 100% se numără Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

În Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul „Richard Wurmbrand” au rata de promovare de 100%.

Lista integrală cu toate liceele din țară în care elevii au promovat examenul de Bacalaureat poate fi vizualiată AICI.

Citește și Iulia Alexandra Vanzariuc, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Am muncit foarte mult”

Anul acesta aproape 2% dintre candidații înscriși la proba la alegere a profilului și a specializării nu s-au prezentat la examen, adică peste 2.800.

Rata de participare a fost de 98,7%, puțin mai ridicată decât anul trecut, potrivit unei informări de presă a Ministerului Educației. 

De precizat este faptul că anul acesta subiectele de la toate probele la BAC 2024 au apărut în presă și pe internet la puțin timp după ce au început probele.

„125.221 de candidați au fost prezenți la proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) dintr-un total de 128.055 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru a o susține)”, potrivit Ministerului Educației. În total, 97,8% au dat examenul anul acesta, față de 96,8% prezenți la probă anul trecut.

„Nu s-au prezentat 2.810 candidați, iar 24 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, mai anunță Ministerul Educației, potrivit Edupedu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel