Cele 5 fraze care fac minuni în educația copilului. Le cunoști?

Data publicării:
Fotografie de la Taryn Elliott/ Pexels
Fotografie de la Taryn Elliott/ Pexels

În acest articol veți descoperi o listă de 5 fraze pe care toți părinții ar trebui să le folosească atunci când vorbesc cu copiii lor.



Una dintre abilitățile necesare fiecărui părinte este să știe ce fraze să folosească pentru a avea o bună comunicare în familie. Rostirea cuvintelor potrivite la momentul potrivit poate ajuta copiii să fie mai puternici. De aceea, vă vom prezenta 5 fraze pe care ar trebui să le folosească toți părinții.

Cu cât relația dintre părinți și copii este mai puternică și mai stabilă, cu atât sunt mai mari șansele de a forma adulți echilibrați și de succes.

Aceste 5 fraze pe care toți părinții ar trebui să le folosească îi vor ajuta pe copiii tăi să aibă mai multă încredere în sine, să se cunoască mai bine, să fie mai fericiți și să-și crească stima de sine.

”Nu există nimic care să se compare cu vorbirea și comunicarea. Nu există nimic ca să poți vorbi cu persoana potrivită la momentul potrivit, când persoana cu care vorbești vrea să asculte, iar persoana care vorbește vrea să vorbească”. -Carmen Martín Gaite-

„Te iubesc”

 Este poate cea mai evidentă expresie, dar și una dintre cele mai importante. Copiii trebuie să știe că îi iubești și îi accepți necondiționat. Deși nu este obișnuită utilizarea acestei expresii în anumite contexte, este esențială pentru îmbunătățirea dinamicii familiei. Spune-o des și evita să presupunem că partenerul sau copiii tăi știu deja. Aceste cuvinte de dragoste generează fericire și afecțiune.

„Continuă! Încearcă din nou!"

Atunci când o acțiune nu pune în pericol integritatea familiei, trebuie motivată. Încurajarea provocărilor îi ajută pe copii să creadă în abilitățile lor. Vârsta adultă este o fază în care te confrunți cu provocări zilnice, așa că dacă îți pregătești copiii de mici, aceștia vor fi adulți capabili și curajoși.

„Sunt mândru de tine!”

 Nu trebuie să aștepți până când copiii tăi au mare succes în viață pentru a spune că ești mândru de ei. Important este că ei știu că ești mândru de cine sunt ei, nu de ceea ce fac ei. Ceea ce fac ei este temporar, dar ceea ce sunt durează pentru totdeauna. Folosește această expresie atunci când au comportamente pozitive pe care ai încercat să le încurajezi.

„Îmi pare rău dacă am greșit” 

Uneori, în timpul discuțiilor aprinse, poți spune ceva la care nu vrei să spui cu adevărat. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să-ți ceri scuze. Când dai dovadă de umilință, copiii tăi te vor respecta mai mult și vor învăța că toți oamenii pot face greșeli , iar dacă o fac, își asumă responsabilitatea pentru ele.

2. Fotografie... (pexels-elly-fairytale-4543633_37829400.jpg)

Fotografie de la Taryn Elliott/ Pexels

„Sunt aici pentru tine, conta pe mine” 

Pe măsură ce copiii cresc, își doresc mai multă independență. Vor să aibă libertatea de a-și alege propria cale. Când vine acest moment, cel mai important lucru este să-i anunți că ești acolo pentru ei dacă au nevoie de tine.

Mai multe sfaturi…

Întemeierea unei familii este o aventură plină de bucurii, întrebări și îndoieli. Cum și când ar trebui să folosim aceste expresii?

După ce rostiți una dintre aceste fraze, completați comunicarea cu puțin contact fizic. Nu există nimic mai sincer decât o privire sau o îmbrățișare.

Spune-i copiilor tăi că opiniile lor contează și că asculți cu atenție ceea ce au de spus.

Evită prin toate mijloacele să spui lucruri pe care le vei regreta. Nu folosi cuvinte puternice când ești supărat.

Recunoașteți realizările mari și mici ale copiilor dvs. Spune-le că sunt buni, inteligenți, capabili, că au valori și talent și că, dacă uneori lucrurile nu merg conform planului, există întotdeauna ocazia să încerce din nou. Când corectați un comportament nepotrivit, încercați întotdeauna să evidențiați virtuțile înainte de orice altceva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel