Copil neascultător? Metoda veche care rezolvă problema

Data publicării:
Fotografie de la Tima Miroshnichenko/ Pexels
Fotografie de la Tima Miroshnichenko/ Pexels

Dictarea poate părea o metodă de modă veche, dar este de fapt un instrument educațional care oferă beneficii ce depășesc capacitatea de a scrie și de a învăța cuvinte noi.



De câte ori ți s-a întâmplat să vorbești cu copilul tău și să realizezi că nu înțelege bine sau nu acordă atenție la ceea ce îi spui. Această situație poate fi schimbată folosind anumite instrumente educaționale. Una dintre ele este dictarea. Vă vom spune despre asta în acest articol.

Deși poate că nu pare, dictarea este un exercițiu simplu care aduce multe beneficii. Uneori, nu trebuie să căutăm modalități complexe de a îmbunătăți modul în care copiii noștri comunică.

Copiii noștri pot vedea dictarea ca pe un exercițiu plictisitor și de rutină sau ca pe un timp plăcut de petrecut împreună. Totul depinde de modul în care îl folosim pentru a-i exploata beneficiile.

Pentru ca dictarea să fie amuzantă pentru copiii tăi, trebuie să găsești subiecte care să permită celor mici să râdă și să se distreze. În acest articol, vă vom spune ce vor învăța copiii dumneavoastră dacă utilizați acest instrument educațional.

Cu siguranță, știți deja ce este o dictare. Trebuie să alegi un text, să-l citești cu voce tare și, între timp, copilul trebuie să scrie ceea ce aude. Este o operație foarte simplă, dar în același timp aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea copiilor noștri. Se poate face atât la școală, cât și acasă.

Beneficiile folosirii dictării

Acum că știți ce este o dictare, să intrăm în specific și să aflăm care sunt beneficiile acestui instrument educațional pentru copiii noștri.

Îmbunătățește gândirea logică

Copilul recunoaște și reproduce prin scriere cuvinte care, reunite într-o propoziție, au sens logic. Astfel, prin înțelegerea structurii semantice a textului, copiii dezvoltă și îmbunătățesc raționamentul logic.

2. Fotografie... (pexels-freestockpro-20118365_01943000.jpg)

Stimulează creativitatea

Dictarea stimulează abilitățile creative ale copiilor. Folosind diverse cuvinte, copiii își îmbunătățesc și își extind vocabularul. Acest lucru le permite să-și exprime mai bine emoțiile, sentimentele și ideile.

Îmbunătățește concentrarea

Pentru copiii care suferă de tulburări de deficit de atenție sau care sunt foarte nervoși și hiperactivi, dictarea este un instrument excelent pentru îmbunătățirea concentrării. A scrie sub dictare, de fapt, necesită concentrare și atenție. În timpul unei dictări, copiii nu sunt distrași de agenții externi și muncesc din greu și se concentrează pentru a scrie cuvintele și propozițiile pe care le aud.

Dezvoltați memoria

Dictarea îmbunătățește semnificativ memoria pe termen scurt. Copilul trebuie să muncească din greu pentru a-și aminti propoziții complete pe care să le scrie în caiet.

Mai mult, va învăța cuvinte noi care îi vor extinde vocabularul și pe care le poate folosi oricând are nevoie.

Îmbunătățește munca în echipă, un alt beneficiu al utilizării dictarii

Când este folosită între copii, dictarea îmbunătățește munca în echipă. De exemplu, unul dintre copii poate dicta propoziții celorlalți. În acest fel, toată lumea va fi forțată să lucreze împreună pentru a termina dictarea. Acest lucru întărește, de asemenea, legăturile de prietenie .

Îmbunătățiți înțelegerea lecturii

Un copil cu o înțelegere corectă a cititului își îmbunătățește și capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți. De fiecare dată când se trezește studiind sau citind o carte, va înțelege mai bine conținutul acesteia și va asimila mai bine conceptele.

Extinderea vocabularului

Dictările le permit copiilor să-și extindă vocabularul. Prin urmare, își îmbunătățesc modul de exprimare, au o mai mare ușurință în comunicare și sunt capabili să aibă conversații mai detaliate cu ceilalți.

Dezvoltă imaginația, un alt beneficiu al folosirii dictaturii

Cu cât textul este mai imaginativ și cu cât include mai mulți termeni, cu atât dezvoltarea abilităților imaginative ale copilului este mai mare. Prin creșterea vocabularului, crește și capacitatea de a visa.

Îmbunătățește abilitățile de autocorecție

Când ia un dictat, copilul învață să se corecteze. În acest fel, el descoperă că greșelile fac parte din viață și că, în același timp, greșelile pot fi corectate fără a-i afecta propria încredere și stima de sine.

Îmbunătățiește ascultarea

Dictarea îmbunătățește și ascultarea. Deci, atunci când copiii noștri se trezesc ascultând ceilalți vorbind, vor înțelege mai bine discuțiile la care participă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel