Cum a reacționat o elevă după proba de la Matematică de la Evaluarea Națională. „Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma”

Data publicării:
Cum a reacționat o elevă după proba de la Matematică de la Evaluarea Națională. „Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma” / FOTO: freepik.com@vecstock
Cum a reacționat o elevă după proba de la Matematică de la Evaluarea Națională. „Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma” / FOTO: freepik.com@vecstock

Absolvenții de clasa a VIII-a au terminat cu emoțiile examenului de la Evaluarea NaționalăDacă pentru unii examenul a reprezentat un pas important pentru a reuși să fie acceptați la un liceul bun, alți elevi nu și-au dat interesul prea tare. 

Este și cazul unei eleve care spune că pentru ea școala nu este chiar așa importantă.

"Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma, liceul mi se pare mai important, da.", a spus o elevă imediat după ce a ieşit de la proba la matematică de la Evaluarea Naţională, potrivit Observatornews.

Subiectele au fost de dificultate medie, spun profesorii.

I-a încurcat pe adolescenţi nu neapărat problema cu prisma triunghiulară de la subiectul al treilea, ci mai degrabă prima cerinţă cu împărţirea elevilor în bănci într-o sala de clasă. A fost, de fapt, vorba despre o ecuaţie.

Platforma digitală a funcţionat perfect, dar au fost altfel de probleme, unele chiar penale.

Anchetă demarată după ce subiectele de la proba de matematică – Evaluarea Națională 2024 s-au scurs dintr-un centru de examinare

Inspectoratul școlar din Gorj face verificări la centrul de examinare cu numărul 2773, după ce subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024 au ajuns în presă după ora 10, în timp ce proba încă se desfășura.

Subiectele erau marcate cu numărul centrului de examinare respectiv. 

“S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat (…) se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală”, a spus pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Inspectoratul școlar Gorj verifică la această oră cum au ajuns în presă subiectele de la proba de matematică, de la centrul cu numărul 2773 din județ. Practic, subiectele au fost făcute publice la ora 10, oră la care examenul încă nu se terminase.

Pe subiectele apărute în presă se vede clar numele județului și numărul centrului de examinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel