Există o ușă specială în casa ta care îți va face copiii fericiți, dar nu toată lumea o poate vedea

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Poate nu o știi, dar există o ușă „specială” în casa ta care îi va face pe copiii tăi fericiți: totuși nu toată lumea o poate vedea.



A face copiii noștri să ne acorde puțin mai multă atenție este o provocare care necesită strategii creative și antrenante. Aici intră în joc magia „Ușii zânelor”.

O tradiție străveche care, cel mai probabil a început datorită ingeniozității lui Sally Focus, o mamă din Southern Highlands. Alții însă atribuie creația sa unui cuplu din Michigan, Jonathan și Kathleen Wright și Ann Arbor.

„Ușile zânelor” au fost create cu un scop educativ, precum și un element decorativ atemporal.

Sunt un instrument prețios și distractiv pentru copiii care se confruntă cu momente dificile, precum pierderea unei persoane dragi, o despărțire sau o fază delicată a vieții, în care au nevoie de încurajare pozitivă. Știm cât de crucială este gândirea magică la cei mici, pentru a depăși monștri, frici, provocări și nesiguranțe. „Ușile zânelor” devin astfel un mijloc de a hrăni și de a inspira lumea lor imaginativă fierbinte.

Cum construiești o „Uşă a zânălor”? 

Nu există reguli fixe. Cu cât se apropie mai mult de gusturile și imaginația ta, cu atât devine mai natural parte din viața ta de zi cu zi. Îți poți implica copilul în desen, imaginându-ți toate detaliile împreună: mâner, formă, culoare, elemente decorative. Alege materialul care te inspiră cel mai mult, fie el lemn, carton, polistiren sau altele.

De asemenea, puteți crea un fundal fermecat în interior pentru a-i oferi un aspect și mai sugestiv. Pentru a face „ușa zânelor” mai magică, puteți adăuga decorațiuni atente, o cutie de scrisori pentru mesajele copiilor, un covoraș de bun venit, ciuperci, copaci, o bancă cu o carte, o scară de lemn și chiar o mică cale de pietricele sau pietre.

Și cum putem folosi „ușa zânelor” ca instrument educațional?

Prezența acestor creaturi magice devine o puternică întărire pozitivă pentru comportamentul copiilor. Dacă aceștia se comportă rău, zâna poate decide să nu mai apară pentru o perioadă.

În plus, ar putea lăsa și cadouri speciale atunci când copiii lor se descurcă bine. În schimb, copiii puteau să-și răspundă cu un cadou pentru zână. În acest fel, cei mici creează o legătură cu un prieten magic, antrenându-și imaginația nelimitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel