10 învățături fundamentale pe care fiecare mamă ar trebui să le dea fiicei sale

Data publicării:
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Fiecare mamă creează o relație unică și specială cu copiii ei. Chiar dacă ești înconjurat de multe alte persoane care își arată afecțiunea, legătura pe care o creezi cu mama ta este ceva absolut unic. Nu o poți compara cu nimeni. 



Cu timpul figura maternă devine un ghid important pentru fiica ei. În copilărie, a fost punctul de referință pe care ne-am bazat mereu. Pe măsură ce creștem, pot apărea situații de conflict. Ceea ce contează, însă, este întotdeauna dragostea care stă la baza tuturor.

Există învățături și valori fundamentale pe care fiecare mamă ar trebui să le transmită fiicei sale pentru a o face o femeie puternică și independentă.

1.Importanța de a fi tu însuți

Valoarea identității stă la baza tuturor relațiilor care se stabilesc. Să fii mereu tu însuți este una dintre învățăturile fundamentale pe care să le oferi fiicei tale.

2. Smerenie

Nu te simți niciodată superior celorlalți, pentru că toată lumea are întotdeauna ceva de învățat pe alții.

3. Mama a trăit deja toate experiențele pe care le are fiica ei

Învață-ți fiica că poate vorbi oricând despre orice cu mama ei, pentru că cu siguranță a trecut deja prin aceleași experiențe și a simțit aceleași sentimente.

4. Importanța familiei

Transmiterea valorii familiei este o altă dintre acele lecții pe care fiica ta le va purta cu ea de-a lungul vieții. O familie sănătoasă și iubitoare va fi întotdeauna un sprijin iar fiica ta trebuie să știe acest lucru.

5. Este firesc să simți furie, dar este important ca fiica ta să știe să o gestioneze

Experimentarea momentelor de tensiune este absolut naturală și simțirea unui sentiment de furie este consecința directă. Ceea ce contează este să poți gestiona această emoție.

6. Fă ce îți place

Copiii nu sunt o proiecție a părinților lor. În acest caz mama poate fi îndrumătoare și poate da sfaturi, dar nu trebuie să-și impună voința asupra ce activitate sa practice sau nu fiica ei.

7. Nu vă fie frică să spuneți nu

O altă valoare importantă pe care să o înveți pe fiica ta este să nu-ți fie frică să spui nu. Nu este nevoie să vă temeți de judecata altora. De fapt, ei te vor aprecia pentru caracterul tău.

8. Fiica nu trebuie să idealizeze figura Prințului Fermecător

În copilărie vorbim mereu despre celebrul Prinț Fermecător care vine și o salvează pe prințesă. În realitate este greșit să idealizezi această figură pentru că în imaginația fiicei apare o persoană care de fapt nu există.

9. Este normal să eșuezi

Oamenii nu sunt roboți și nici nu sunt perfecți. Eșecul se întâmplă și este important să știi cum să-i faci față. Suflecați-vă mânecile și mergeți înainte cu capul sus.

10. Nu ai nevoie de un bărbat pentru a fi fericită

Înainte de a găsi compania cuiva, este important să fii în pace cu tine însuți și să te simți împlinit. Numai așa poți fi fericit cu o altă persoană lângă tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: fiica mama sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel