Știri de interes
Îți amintești de primul tău prieten? Poate era băiatul care ți-a oferit o piesă de puzzle la grădiniță sau fetița cu care ai împărțit abțibilduri sub tobogan. Nu-i știai numele, dar știai sigur că vrei să fii lângă el. La vârste mici, prietenia nu se alege cu mintea, se simte cu tot corpul.
Ministrul Educației, Daniel David, a declarat că este necesară o regândire a olimpiadelor școlare pentru a reflecta cu adevărat excelența.
Un nou studiu realizat în Australia atrage atenția asupra unui obicei tot mai frecvent în rândul părinților care distruge creierul copiilor!
Timiditatea la copii este o trăsătură comună care poate influența modul în care aceștia interacționează cu lumea din jur.
Anumite expresii repetate de copii pot fi semnale de alarmă pentru părinți.
O provocare devenită virală pe TikTok stârnește interesul părinților din întreaga lume. Numită sugestiv „cookie challenge”  sau provocarea fursecului , aceasta cică ar testa generozitatea, empatia și gândirea etică a celor mici. 
Un caz cutremurător a zguduit recent orașul Oviedo, din nordul Spaniei: trei copii au fost salvați dintr-o casă în care au fost ținuți în izolare totală timp de peste trei ani de propriii lor părinți. Motivul? O teamă extremă de infectare cu COVID-19, care a degenerat într-o obsesie...
Învățarea ar trebui să fie o aventură, nu o corvoadă. Dar de multe ori, copiii ajung să vadă temele sau lecțiile ca pe o obligație stresantă, mai ales când presiunea notelor sau comparațiile devin parte din peisajul zilnic. 
EXCLUSIV
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, Alexandra Șerb, coach transformațional pentru părinți cunoscută și ca „Mamă la pătrat” , ne-a oferit metode practice pe care părinții le pot aplica în fiecare zi acasă pentru a-i ajuta pe copii să-și recunoască emoțiile, să le accepte și să le exprime...
EXCLUSIV
Există experiențe de viață care, deși par să te distrugă, în realitate te reconstruiesc.
Tot mai multe țări iau măsuri drastice pentru a proteja copiii în fața pericolelor din mediul online. Noua Zeelandă se alătură acestui val de inițiative și propune o lege care ar putea interzice accesul copiilor sub 16 ani la rețelele sociale.
Relația dintre bunici și nepoți este una specială, plină de afecțiune, înțelepciune și momente de neuitat.
Un nou studiu aduce speranță în lupta împotriva cancerului de sân: Mortalitatea în rândul femeilor tinere a înregistrat o scădere semnificativă în ultimul deceniu, potrivit cercetărilor prezentate la reuniunea din 2025 a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR).
Elevii au susținut astăzi etapa a doua a concursului Comper la matematică. Însă, în loc de o experiență educativă care să-i stimuleze și să le testeze cunoștințele dobândite, pentru mulți copii și profesori, această etapă s-a transformat într-o adevărată provocare.
Vrem ca ai noștri copii să crească încrezători, cu zâmbete sincere și minți agere, capabili să intre într-o cameră și să o lumineze prin simpla lor prezență. Însă, în haosul zilnic de teme, activități extrașcolare și timp petrecut în fața ecranelor, uităm uneori de cele mai simple gesturi....
În plină desfășurare a unui eveniment festiv într-un parc de distracții din Marea Britanie, o fetiță de doar cinci ani a căzut de la câțiva metri înălțime după ce un carusel pentru copii s-a defectat în timpul funcționării.
Fiecare părinte vine cu propriul său stil de a crește un copil — influențat de valori, educație, experiențe de viață și chiar de propria copilărie.
Copiii nu trebuie să-și câștige dragostea părinților prin note sau realizări. Află de ce e important să-i iubești pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac, și cum poți cultiva o relație autentică într-o lume obsedată de performanță.
Pe măsură ce copiii cresc și devin adulți, relația părinte-copil evoluează. 
Ce fac cu adevărat bunicii când au grijă de nepoții lor? 
Puține lucruri dor mai tare pentru un părinte decât cuvintele „Te urăsc!”, rostite de propriul copil. Fie că vine de la un copil mic care nu vrea să se spele pe dinți, fie de la un adolescent furios pentru o interdicție, aceste cuvinte pot declanșa un val de emoții: șoc, furie, vinovăție,...
Totul începe cu un mesaj banal și aparent inofensiv: „Bună, mama. Mi-am pierdut telefonul.” Trimis de pe un număr necunoscut, mesajul pare venit din partea copilului.
Nu ducem lipsă de stiluri de parenting, dar ce înseamnă, mai exact, „commando parenting” ?
Există două cuvinte care ne scapă adesea fără să ne dăm seama, mai ales atunci când copilul trece printr-un moment încărcat emoțional. 
Alegerea recipientului potrivit pentru apa bebelușului este un aspect esențial în asigurarea unei dezvoltări sănătoase și sigure. 

pixel