”Când e doar cu mine face toate mofturile”: Copiii se comportă mai rău cu mamele lor decât cu oricine altcineva

Data publicării:
Fotografie de la Kristina Paukshtite/ Pexels
Fotografie de la Kristina Paukshtite/ Pexels

Ai auzit vreodată comentarii de la alte persoane despre copilul tău pe care îl definesc drept un copil calm și ascultător dar când este cu tine este exact opusul? 



Niciun părinte nu își dorește să crească un copil răsfățat. Dar, uneori, dorința părintească de a le oferi copiilor lor doar ce mai bun și de a le asigura o viață cât mai confortabilă și sigură poate provoca rezultate care, cu siguranță, nu sunt în conformitate cu planul lor orginal de creștere a copilului.

Să știți că este un obicei comun la copiii mici să se comporte mai rău față de mama lor, decât față de toți ceilalți. În acest articol explicăm de ce se întâmplă acest lucru.

2. -imagine fara descriere- (pexels-kamaji-ogino-5094658_80369600.jpg)

Foto: Pexels/ Kamaji Ogino

Un studiu susține că bebelușii plâng și fac crize de furie în prezența mamei lor. Pe baza acestui studiu realizat de Universitatea din Washington care a urmărit și analizat 500 de familii, profesioniștii din sector au ajuns la concluzia că copiii mici plâng și fac crize de furie mai ales în prezența mamei lor.

Copiii vizați de această cercetare au fost plasați cu toții în aceleași condiții: fiecare dintre ei se afla într-o cameră în care aveau jocuri disponibile. Atâta timp cât erau singuri, se jucau și rătăceau liniștiți, dar în momentul în care mama lor punea piciorul în acea cameră, toată lumea începea să se agite, să plângă sau să arunce obiecte pe jos.

Motivul este încrederea pe care mama o acordă copilului ei

În urma acestui studiu, am încercat să înțelegem de ce toți copiii și-au schimbat atitudinea când și-au văzut mama și singurul motiv plauzibil constă în relația care se stabilește între mamă și copil.

De altfel, copiii, de la o vârstă foarte fragedă, recunosc figura maternă ca fiind persoana cu care se pot manifesta în cea mai mare libertate, chiar și cu comportamente negative. Ei știu că vor găsi întotdeauna în ea un punct de referință sigur la care pot merge întotdeauna.

Copiii știu că mama lor nu va înceta niciodată să-i iubească

Chiar dacă se poartă prost, plâng și fac crize de furie, copiii știu că mama lor va fi mereu gata să-i întâmpine. Dragostea pe care o pune față de ei este resimțită imediat și copiii recunosc încrederea pe care o acordă lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel