Cel mai bun cadou pe care o mamă îl poate face copilului său

Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai bun cadou pentru copiii tăi este un lucru pe care cu toții îl avem la îndemână, insă poate prea puțin profităm de el.



Când vrei să-ți răsplătești copiii, acordă-le tot timpul posibil. Cel mai de preț cadou pe care îl poate primi un copil de la părinții săi este TIMPUL.

Poate că au atins un obiectiv stabilit anterior, au obținut o notă bună la școală, au câștigat o competiție sau o abilitate sportivă. Acesta este un moment bun pentru a-i recompensa cu lucruri materiale. Cu toate acestea, amintiți-vă că cel mai bun cadou pentru copiii dvs. va fi întotdeauna timpul dvs.

Vă asigurăm că le va plăcea atunci când îi răsplătiți cu o excursie de weekend, o vizită la un parc de distracții sau pur și simplu stând împreună pe canapea în timp ce se uită la televizor și mănâncă floricele de porumb din același castron.

Pentru copii, fie că sunt mici sau mari, sufletele li se umplu și chipurile lor radiază atunci când părinții lor, în acest caz mamele, își lasă deoparte responsabilitățile pentru a petrece timp cu ei.

2. -imagine fara descriere- (pexels-rdne-stock-project-8208248-1_06936700.jpg)

Foto: RDNE Stock Peoject/ Pexels

Totuși, atunci când noi părinții ne lăsăm deoparte activitățile zilnice și petrecem ceva timp cu copiii noștri, ne facem și nouă înșine un cadou.

Nu toți părinții au șansa să își vadă  copiii crescând. Munca și activitățile zilnice nu le lasă mult timp pentru asta. Așa că, a avea ocazia de a dedica timp conversației și jocului cu copiii este un lucru plăcut pentru toată lumea.

Timp cu copiii... mai mult decât un cadou

Adevărat că este important să ai finanțe bune și să oferi cadouri materiale copiilor tăi. Dorim să subliniem, totuși, că cel mai bun cadou pentru copiii tăi este să le oferi timpul tău.

Important este însă să nu consideri timpul pe care îl dedici copiilor tăi ca pe un cadou pe care trebuie să-l faci cu regularitatea cu care le-ai face si alte cadouri precum o bicicletă nouă, sau o tabletă nouă.

Suntem conștienți că îți rupi spatele pentru a oferi copiilor tăi educația pe care o cere lumea de astăzi și că visul tău este să-i vezi să crească și să devină bărbați și femei de succes. Însă ține cont că ei sunt foarte tineri pentru a-ți înțelege ambițiile.

3. -imagine fara descriere- (pexels-cottonbro-studio-4039177_54016900.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

Creierele lor fertile și nevinovate nu înțeleg de ce nu poți să vii acasă devreme de la serviciu, să comanzi o pizza, să-ți scoți pantofii și să o mâncați împreună stând în aer liber.

Cel mai bun cadou pentru copiii tăi este timpul tău

Dacă vă răsplătiți copiii cu timpul dvs., amintiți-vă și că acesta trebuie să fie un timp de calitate care să fie de maxim beneficii pentru ei.

Dacă vă jucați împreună, de exemplu, este un moment bun să-i arătați jucăriile care vă plăceau atât de mult când erați mici.

Includeți și exerciții de expresie corporală care îi ajută să depășească timiditatea. Cântați, dansați, îmbrăcați-vă, acționați etc.

Gătiți împreună și lăsați-i să-și inventeze propriile rețete. Vizitează un muzeu și du-te să cumperi cărți dintr-o librărie.

Dacă copiii tăi sunt deja mari, vorbește-le despre pericolul drogurilor, importanța de a avea grijă de planetă, relațiile cu prietenii de sexul opus, etc...

4. -imagine fara descriere- (pexels-kindel-media-8550841-1_26989200.jpg)

Foto: Kindel Media/ Pexels

Stimulează-i să evite minciunile, egoismul. Învață-l să vorbească și să se comporte corect, să fie politicos și amabil în orice moment.

Transmiteți-le și vorbiți despre valori precum respectul pentru ceilalți, onestitatea, recunoștința și sinceritatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel