Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii: Idei simple și eficiente de pus în practică cu cei mici

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Ron Lach/ Pexels
Fotografie de la Ron Lach/ Pexels

Nimic nu este posibil fără rugăciune, totul este posibil cu rugăciunea făcută cu credință. 



În freamătul vieții de zi cu zi, al preocupărilor și al grijilor, rămâne tot mai îndepărtat aspectul spiritual. Se vorbește de parenting, de bullying, de consum de droguri, de social media... căutam sfaturi despre cum să creștem un copil performant, frumos și de succes, dar uităm de aspectul spiritual. 

Idei simple si eficiente de pus in practica alături de cei mici

1- Cu Dumnezeu adorm, cu Dumnezeu mă trezesc, cu harul lui Dumnezeu și cu Duhul Sfânt.

2- Îngerul păzitor, prietene, ghidează-mă mereu pe calea cea bună.

3- Înger sfânt al Domnului, păzitorul meu plin de râvnă, dacă ți-a încredințat dumnezeiasca mila, luminează-mă, păzește-mă și stăpânește-mă mereu.

4- Bunul meu Isus, Fiu al Fecioarei Maria, însoțește-mă în această noapte și mâine în toată ziua.

5- O, înger păzitor, care mă protejezi și mă luminezi, ajută-mă toată ziua să fiu un copil bun.

6- Înger păzitor, dulce companie, nu mă abandona, nici zi, nici noapte.

7- În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin! Iisuse, ajută-mă să gândesc bine, să vorbesc bine și să iubesc pe toți.

8- În numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt. Amin. Părinte al cerului, dă-ne o noapte bună. Iisuse, dă sănătate mamei, tatălui, fraților mei mici, bunicilor și nouă tuturor. Dați un loc în Rai lui... (spuneți numele unei rude apropiate decedate).
Cu Dumnezeu adorm, cu Dumnezeu mă trezesc, cu harul lui Dumnezeu și cu Duhul Sfânt.
Mulțumesc pentru ziua de azi.
Isus, am încredere în tine.
Isus, protejează-mi țara.
Inima Neprihănită a Mariei, fii mântuirea noastră.

9- Vizitează, Doamne, această casă a noastră și îndepărtează toate capcanele vrăjmașului. Fie ca sfinții tăi îngeri să locuiască în ea pentru a ne ține în pace și binecuvântarea ta să ne ocrotească mereu. Prin Isus Hristos Domnul nostru. Amin.

10- Tată din Ceruri, când mă trezesc mă gândesc mereu la tine. Vreau să-mi binecuvântezi ziua când începe și să fii cu mine în toate zilele vieții mele. Amin.

11- Doamne, îți ofer toată această zi a mea. Îi ofer Domnului temele și jocurile. Nu mă lăsa să fac nimic care ar putea să te supere. Amin.

12- Iisuse al meu, ajută-mă astăzi să ascult de mama și tatăl meu și să nu mă cert cu ei sau cu prietenii mei. Amin.

13- Doamne, îți mulțumesc pentru această mâncare. Fie ca niciodată să nu lipsească mâncarea pe masa nimănui.

14- Bunul Părinte din Ceruri, vrem să-ți mulțumim pentru gustarea pe care urmează să o mâncăm. Amin.

15- Doamne, îți mulțumesc pentru această mâncare, un dar al bunătății tale. Oferă fiecăruia ceea ce are nevoie. Binecuvântați pe cei care lucrează pentru a ne asigura că avem mâncare de mâncare. Amin.

16- Iisuse, Tu ni-l arăți pe Tatăl. Totul a fost creat prin el: oameni și lucruri. Ajută-mă în studiul meu, ca să pot cunoaște lucruri și oameni buni. Amin.

17- Isuse, eu merg la școală. Nu mi se întâmplă nimic pe drum. Vreau să profit de pe urma lecțiilor. Vreau să învăț. Nu uita de copiii care nu pot merge la școală și binecuvântați pe toți profesorii. Amin.

18- Isuse, îți mulțumesc pentru această altă zi de lecții. A fost frumos. Am studiat, am lucrat și m-am jucat. Acum du-mă acasă în siguranță. Amin.

19- Iisuse, azi voi avea teste la școală. Am studiat, dar pot să-mi pierd cumpătul și să uit totul. Duhul Sfânt să mă ajute ca totul să meargă bine. Ajută-mi și colegii de clasă. Amin.

20- Doamne, îți mulțumesc pentru această zi. Îți mulțumesc pentru binele pe care l-au făcut alții pentru mine și pentru binele pe care l-am putut face. Îmi cer iertare pentru ceea ce nu am făcut bine. Mâine, cu ajutorul tău, vreau să fiu mult mai bine. Amin.

21- Tatăl Meu din Ceruri, astăzi m-am certat și nu am făcut lucrurile bine, dar în adâncul meu nu-mi place să fac asta. Pentru asta îmi cer scuze și voi încerca să nu mai greșesc. Amin.

22- Iartă-mă, Doamne Isuse, că astăzi am simțit invidie și mânie. M-am simțit furios pe fratele meu mai mic și pe prietenii mei. Îmi pare rău, Doamne, pentru că astăzi m-am certat și am spus lucruri rele. Ajută-mă să mă perfecționez și să nu mă mai comport așa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel