Criză în cuplu: Ești la limita suportării? Iată 5 secrete pentru păstrarea unei căsnicii fericite

Data publicării:
Fotografie de la Timur Weber/ Pexels
Fotografie de la Timur Weber/ Pexels

Căsătoria se construiește zi de zi. Și, deși uităm adesea, micile detalii sunt cele care mențin o relație chiar și după mulți ani.



Menținerea unei căsnicie nu are nimic de-a face cu norocul sau soarta.  Contrar a ceea ce credem de obicei sau vrem să credem, căsătoria se construiește în fiecare zi. Micile detalii sunt cele care mențin și îmbunătățesc relația.

Sfat: Citește acest articol împreună cu partenerul tău

1. Este nevoie de mai mult decât chimie și pasiune pentru a-ți menține căsnicia

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii, în special cuplurile tinere, este confundarea pasiunii cu dragostea adevărată. Pasiunea este o chimie puternică.  Dragostea adevărată începe atunci când noutatea dispare și familiaritatea se instalează.

Unele cupluri devin confuze în acest proces, crezând în mod eronat că au ales partenerul greșit.

O căsnicie fericită știe că acest proces este comun în toate relațiile și ambele sunt în acest moment foarte clar că au fost aleși să-și petreacă restul vieții împreună, în ciuda circumstanțelor care pot apărea în acest proces.

2. Dacă vrei o căsnicie fericită, răspunde întotdeauna cu bunătate

Crezi că căsnicia ta nu mai are sens? Deci,  diferența dintre o căsnicie proastă și o căsnicie fericită este că în cea din urmă există bunătate.  Lucruri simple precum:

Fraze amabile: „Bună dimineața”, „Mulțumesc”, „Mi-a fost dor de tine”, „Te rog”...

Acțiuni care demonstrează bunătate: pregătirea micul dejun, mulțumirea pentru timpul petrecut împreună, dedicarea unei după-amiezi partenerului tău.

Sunt cuvinte foarte simple, nu? Din păcate, sunt uitate în mod constant și unele cupluri pur și simplu le pun deoparte pe măsură ce timpul trece. Evită să ai o căsnicie nefericită amintindu-ți că cealaltă persoană este una dintre prioritățile tale.

Este important să învățați să petreceți timp împreună și să nu vă lăsați depășiți de presiunile muncii, acasă, datoriilor și copiilor. Amintiți-vă că lucrurile mărunte din viață sunt cele care aduc momente mari.

2. Fotografie... (pexels-vija-rindo-pratama-935789_28552600.jpg)

Foto: Rindo Patrana/ Pexels

3. Încearcă să spui „Ești important” atunci când vorbești

Arăți că îți pasă de partenerul tău când vorbești cu el? Poate nici nu te-ai gândit la această idee și este o mare greșeală. Comunicarea bună arată că asculți cu adevărat și asta transmite respect.

Când soțul sau soția îți spune ceva, acordă-le atenție liber și spontan.  Arată-te interesat de ceea ce vorbește, de ce este important pentru el sau ea, așa cum este important pentru tine.

Evident, nu este greșit să puneți la îndoială ceea ce auziți cu intenția de a clarifica îndoielile. De fapt, acest schimb de idei va fi cel care va crea un dialog constructiv. Comunicarea bună ajută la transformarea unei relații într-o căsnicie fericită.

4. Permite-i căsniciei să se maturizeze

Maturitatea necesită răbdare, dar ajută la păstrarea căsătoriei. Noi, fiind egoiști din fire, căutăm adesea autosatisfacția imediată. Răbdarea generează rezultate perfecte atunci când o încorporăm în viața noastră.

Când ne certăm cu partenerul nostru, începem să pierdem controlul și răbdarea este ultimul lucru pe care îl avem în gând. Din păcate, unele cupluri nu se maturizează și pur și simplu cred că vor rămâne pasionate pentru totdeauna și când realitatea se schimbă, se destramă rapid.

5. Fă un efort pentru a-ți reînnoi căsnicia

Nu este neobișnuit să vezi cupluri trecând prin situații complicate și văzând divorțul ca singura cale de ieșire. Cu toate acestea, când merg la terapie de cuplu, totul pare să meargă brusc. Din exterior poate părea că acesta este un act de magie.

Cu toate acestea, trebuie să știți că nu este cazul. Menținerea unei căsnicii depinde de a învăța să ne reînnoim, de a găsi lucruri noi care să ne inspire și să ne motiveze să continuăm împreună.  Crearea de ritualuri mici, personale și unice este doar una dintre modalitățile de a ne reînnoi căsnicia.

Gândiți-vă ce să faceți împreună. Opțiunile sunt foarte variate:

- Mergi la cinema în fiecare weekend

- Pune deoparte serile de joi pentru a te deconecta de la lume și a lua masa singur

- Mergeți împreună la sală în același timp

- Stabilește-ți un obiectiv și lucrează pentru el

Probleme există în fiecare căsnicie fericită, ceea ce face diferența este să știi cum să le faci față. Acest lucru va determina succesul sau eșecul unui sindicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel