Cum gestionăm discuțiile dificile cu copiii despre război? Psihologul Irina Bodnariu: „Să nu le cerem ceea ce nici noi încă nu știm să facem!”

Data publicării:
Cum gestionăm discuțiile dificile cu copiii despre război? Psihologul Irina Bodnariu: „Să nu le cerem ceea ce nici noi încă nu știm să facem!” / FOTO: freepik.com @user16679917
EXCLUSIV
Cum gestionăm discuțiile dificile cu copiii despre război? Psihologul Irina Bodnariu: „Să nu le cerem ceea ce nici noi încă nu știm să facem!” / FOTO: freepik.com @user16679917

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC Medical, psihologul Irina Bodnariu oferă îndrumări esențiale cu privire la modul în care ar trebui să abordăm discuțiile dificile cu copiii despre evenimente tragice precum conflictele și războaiele care au loc în lume.



Un aspect important evidențiat de psiholog este adaptarea informațiilor la nivelul de înțelegere al copiilor și la modul lor unic de procesare a informațiilor. Acest lucru deschide o perspectivă nouă asupra comunicării în familie în momente dificile.

Pentru discuții despre conflicte și evenimente traumatizante, psihologul recomandă expunerea la informații adaptate nivelului de înțelegere al copiilor. Conversațiile ar trebui să se desfășoare în termeni și concepte pe care aceștia le pot înțelege, oferindu-le în același timp un mediu sigur și echilibrat pentru dezvoltarea lor.

Irina Bodnariu subliniază importanța vorbirii pe înțelesul copiilor, folosind termeni și noțiuni cu care aceștia pot opera. Este esențial să le furnizăm informații în dozele potrivite, astfel încât să poată procesa și înțelege, evitând supraexpunerea.

Citește interviul integral pe DCMedical.ro...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel