Mame singure: Sfaturi pentru a oferi o educație bună

Data publicării:
Fotografie de la Andreea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andreea Piacquadio/ Pexels

A-ți educa copiii nu este ușor, mai ales pentru mamele singure. Cu toate acestea, nimeni nu-ți poate ajuta copiii să-și facă față fricilor și să devină adulți responsabili mai bine decât tine.



Fie că este sau nu mamă singură,  orice femeie are capacitatea de a-i oferi copilului ei o educație excelentă, de a-l învăța să trăiască printre semenii săi și să muncească pentru a-și atinge împlinirea personală și profesională.

Prima școală a copiilor este casa

Chiar dacă copilul tău va începe în curând să meargă la școală,  este important să-i dai primele lecții de la o vârstă fragedă.

Trebuie să-i arăți cum să se spele pe dinți, să se scalde, să-și pieptene, să se îmbrace bine, să-și lege pantofii... pentru că pentru a trăi în societatea din care face parte are nevoie de aceste abilități.

Învățăturile, însă, nu trebuie să se limiteze la bunele obiceiuri de igienă și îngrijire personală, ci trebuie să includă și bunele maniere la masă, capacitatea de a se exprima bine și evitarea înjurărilor sau a face gesturi neplăcute în public.

Copilul dumneavoastră trebuie să învețe să se comporte, să vorbească despre diferite subiecte și să practice un comportament politicos. Acestea sunt obiceiuri pe care le poți începe acasă.

2. Fotografie... (pexels-vlada-karpovich-4617294_61911100.jpg)

Foto: Vlada Karpovich/ Pexels

Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi destinate mamelor singure, care vor fi de un ajutor valoros în creșterea copiilor:

1. Ajută-ți copilul să crească

Creșterea nu implică doar dezvoltarea fizică, care se manifestă printr-o serie de etape sau prin schimbarea bruscă care vine în adolescență. 

De asemenea, înseamnă să-ți îmbunătățești înțelepciunea spirituală,  să practici simțul generozității și să fii demn de sentimente bune.

Trebuie să faci un efort pentru a-l ajuta să realizeze o dezvoltare emoțională pe care să o poată folosi în orice moment. A crește ca persoană înseamnă a fi mai bun în fiecare zi, atât cu noi înșine, cât și cu lumea din jurul nostru.

2. Învață-l ce este disciplina

Fii exigent cu copilul tău, astfel încât să înțeleagă că disciplina îl va ajuta să obțină ceea ce își dorește. Arată-i cum aceasta este tocmai calitatea pe care ai folosit-o pentru a-l educa fără sprijinul altcuiva.

Spune-i că disciplina vine cu efort și sacrificiu și că niciuna dintre aceste caracteristici nu trebuie considerată negativă pentru el. Dimpotrivă, ambele îl vor antrena și îi vor deschide calea către orice scop pe care dorește să-l atingă.

3. Fotografie... (pexels-polina-tankilevitch-3875225_36252700.jpg)

Foto: Polina Tankilevitch/ Pexels

3. Oferă-i siguranța

Securitatea și încrederea îl vor ajuta să se dezvolte fără teama de a greși  și fără teama că această greșeală îl va costa prea scump. Dacă știe că se poate baza pe tine, va trebui să-și facă griji doar cu privire la învățare.

Securitatea îi oferă o casă în care să locuiască. Nu trebuie neapărat să fie lux, dar are nevoile de locuit care îl fac să se simtă protejat.

De asemenea, înseamnă să nu le lipsească haine, pantofi, rechizite, jucării, medicamente, îngrijiri medicale și activități recreative.

Înseamnă  să-i dai sfaturi, să-i rezolvi problemele, să-i răspunzi la întrebări și să-l faci să se simtă important.

Fără îndoială,  pentru a-ți educa copilul, și pentru a o face singur, trebuie să te asiguri că se simte în siguranță.

Încă 3 sfaturi pentru a putea oferi o educație bună

Dă-i dragoste. Dragostea este întotdeauna cel mai bun sfătuitor. În plus, este cea mai puternică legătură care vă unește.

Fii exemplul lui. Nu educați luând pe alții drept model.  Nimic și nimeni nu este mai bun decât tine, experiențele și ideile tale, pentru a-i oferi educația de care are nevoie.

Nu-l compara cu nimeni. Comparațiile trezesc mereu invidie, mai ales când ești atât de tânăr și nu ai încă suficientă inteligență emoțională pentru a nu amesteca sentimentele.

Mamele singure: o mare de înțelepciune

Pentru a-și crește copiii, mamele singure trebuie să aibă integritatea celor mai buni bărbați și căldura tuturor femeilor.

Se spune că practica învață la fel de mult ca și teoria, dacă nu mai mult. Nu există școală, institut sau universitate care să învețe cum să devii mama perfectă.

Din acest motiv, voi care vă sacrificați și ați învățat ce este efortul, aveți înțelepciunea și capacitatea de a fi mai rezistent decât oricine altcineva. Cei mai buni educatori pentru copiii tăi sunteți voi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel