Mofturi și dispoziție proastă la copiii mici: de ce apar și ce trebuie făcut

Data actualizării: | Data publicării:

Sunt copii care sunt adesea într-o dispoziție proastă sau au un caracter puternic. Acest lucru nu trebuie să fie o problemă dacă știm să îl gestionăm de la o vârstă fragedă.



Este esențial să-i înveți pe copii să-și controleze temperamentul de la o vârstă fragedă. Dacă un copil este în proastă dispoziție, vrea să ne spună ceva: o problemă la școală, ceva care îl îngrijorează, fie că este gelos pe fratele său sau că este așa pentru că vrea să obțină ceva imediat. Aceasta atitudine trebuie controlată, pentru că dacă veți trece cu vederea veți risca ca micuțul dumneavoastră să devină un adolescent cu caracter variabil și greu de controlat, cu timpul.

De ce apare proasta dispoziție la copiii mici

Proasta dispoziție a copiilor își are originea în mediul în care trăiesc și cresc. Mediul  în care crește cel mic este determinat, de obicei, de modul de educație parentală în care distingem următoarele situații:

- Părinți foarte autoritari sau serioși. Copiii imită acest comportament și atitudinea pe care o văd în jurul lor tot timpul. Prin urmare, ei tind să fie adesea într-o dispoziție proastă.

- Părinți prea permisivi. Le oferă copiilor tot ce își doresc, chiar înainte de a le cere. În acest caz, minorii se înfurie dacă dorințele lor nu sunt îndeplinite imediat sau pur și simplu pentru a le atrage atenția.

- Aspecte externe, cum ar fi școala. Caracterul prost sau starea proastă a unui copil poate fi rezultatul unei relații proaste cu unul dintre colegii săi sau pentru că au un profesor foarte exigent sau temperat.

2. -imagine fara descriere- (pexels-andrea-piacquadio-3820060_64048200.jpg)

Foto: Andrea Piaquadio/ Pexels

- Timpul pe care îl petrecem cu copiii noștri. Dacă copiii nu au părinți prezenți, ei se vor găsi adesea într-o dispoziție proastă. Un copil care are în fiecare zi compania părinților este mai calm și spune ce îl îngrijorează, pentru că știe că ei sunt acolo să-l asculte.

Ce să fac?

Când părinții găsesc copilul într-o dispoziție proastă, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să afle care este cauza. Acest lucru îi va ajuta foarte mult să găsească soluții și să ia măsuri. În plus, este bine să contracareze situația cu glume și bună dispoziție. Un zâmbet este incompatibil cu furia. 

Ne putem ajuta copiii în următoarele moduri:

- Educați-i într-o dispoziție bună.

- Când au un comportament adecvat, lăudați-i întotdeauna, astfel încât să realizeze că se creează o atmosferă bună atunci când suntem într-o dispoziție bună.

- Învață-i să știe să ceară iertare. Este important ca ei să învețe să se pună în locul celorlalți și că, dacă au greșit cu ceva și au rănit sau rănit pe cineva, să le ceară iertare.

- Să-i faci o farsă îi poate face proasta dispoziție să dispară. Astfel, va ajunge să ne arate un zâmbet. Astfel el va minimiza furia față de lucrurile mărunte și chiar, când va fi mai mare, va folosi glumele pentru a ne elimina furia.

- Nu acționați mai supărat decât ei atunci când sunt într-o dispoziție proastă: acest lucru este contraproductiv, pentru că ei vor vedea furia ca pe o modalitate de a rezolva conflictele și nu asta vrem să creadă copiii noștri.

3. -imagine fara descriere- (pexels-pavel-danilyuk-7220450_42387500.jpg)

Foto: Pavel Daniliuk/ Pexels

- Nu le spune că sunt mereu într-o dispoziție proastă. În caz contrar, s-ar putea simți rău și triști pentru că sunt așa.

- Ai rabdare. Nu trebuie să strigăm la ei sau să ne pierdem cumpătul. Este esențial să vorbești cu ei încet, ferm și calm.

- Ajutați-i și aflați ce este în neregulă cu ei: este important să știți ce cauzează această dispoziție proastă.

- Arată-le dragostea mai mult ca niciodată. A-i oferi afecțiune și dragoste va fi cel mai bun antidot împotriva proastei sale dispoziții.

Cu cât ne învățăm mai devreme copiii să gestioneze dispozițiile proaste, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Nu trebuie să le luăm personal mânia, nici să-i jignim și să-i certăm pentru asta, sprijinul nostru va fi cel mai rapid pentru a reda calmul micuțului nostru.

Dacă copilul tău este adesea într-o dispoziție proastă, află ce este în neregulă cu el. Și, mai presus de toate, nu-ți pierde niciodată calmul. Puteți folosi aceste sfaturi pe care vi le-am oferit în acest articol pentru a îmbunătăți acele situații și a restabili liniștea sufletească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel