Oboseala unei mame este un strigăt de ascultat cu atenție

Data publicării:
Fotografie de la Ksenia Chernaya: Pexels
Fotografie de la Ksenia Chernaya: Pexels

Societatea noastră nu ne ajută să fim mame. Ne împiedică în această misiune a noastră și deseori suntem copleșite de activități, gânduri, poveri și temeri.



În momentul în care se naște un copil, se naște și o mamă. Ea nu a existat niciodată înainte. Femeia a existat, dar mama, niciodată. O mamă este ceva absolut nou.

Dacă mama cu bebelușul ei nou-născut trăiește momente de criză profundă, înseamnă că în se nasc gânduri, emoții și experiențe care trebuie ascultate și nu respinse, întrucât sunt elemente prețioase pentru a se îmbogăți ca individ.

În primele momente după naștere, societatea însăși este cea care ar trebui să sprijine această femeie și să răspundă oboselii ei cu sprijin, dragoste, grijă și atenție.

2. -imagine fara descriere- (pexels-keira-burton-6624322_46518300.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Keira Burton

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, proaspăta mămică va continua să se simtă rău, să acumuleze mesaje care nu sunt înțelese, să cadă în disperarea neînțelegerii, să se simtă abandonată și singură. Și ea, mama, tocmai s-a născut, și ea este dezorientată de ceea ce tocmai a reușit să realizeze, și ea este obosită și suferă.

Oboseala unei mame este un strigăt de ascultat cu atenție, este o cerere de ajutor: dacă mama însăși poate răspunde acestei cereri atunci când copiii sunt mai mari și are puterea, psihică și fizică, suficientă pentru a schimba unele obiceiuri, imediat după naștere, după un eveniment atât de șocant și uluitor din punct de vedere fizic, trebuie neapărat să fie figurile de referință din jurul ei (familie, moașe, medici etc.) care o susțin până când își revine în formă.

4. -imagine fara descriere- (pexels-kampus-production-7414387_17288100.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Kampus Production

Semne că ești o mamă obosită

1. Mâncărurile interzise devin permise

Ți-ai lăsat copilul să mănânce înghețată la cină? Felicitări! Bine ai venit în Clubul Mamă obosită. Știi prea bine că sunt zile în care le faci de mâncare și ei preferă un sandviș cu cașcaval sau un iaurt. Nu-ți bate capul. Nu vor muri de foame.

2. Nu te poți ține de ”amenințări”

I-ai spus că îi iei telefonul dacă nu citește o poveste pe zi și vii de la birou obosită și singurul lucru pe care vrei să-l faci este o baie liniștită? Verifici dacă a citit povestea și, chiar dacă nu a făcut-o, pentru a evita compania din baie, uiți de amenințare. De la oboseală ți se trage.

3. Scurtăturile sunt viața ta

Ai face orice să găsești soluții rapide la orice problemă apare. Nu e cina pregătită? Comanzi mâncare. Scurtezi chiar și poveștile pe care le citești seara? Atunci îți trebuie și ție un somn bun.

3. -imagine fara descriere- (pexels-keira-burton-6624319_71877800.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Keira Burton

4. Cuvintele urâte

Nu-i frumos, dar uneori oboseala duce și la lipsa de autocenzură. Ești o mamă obosită. Treci peste și ai grijă să nu se repete prea des.

5. A dispărut empatia

Ți se întâmplă să auzi un copil plângând, să te bucuri că nu este al tău și să treci mai departe? Ei bine, felicitări! Oboseala a învins! Ești doar o mamă epuizată care are nevoie de multă odihnă pentru că i-au amorțit și simțurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel