Până la ce vârstă ar trebui ca un copil să doarmă cu mama lui: Recomandarea specialiștilor

Data publicării:
Fotografie de la Ketut Subiyanto:Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto:Pexels

De-a lungul anilor, au fost efectuate mai multe studii privind creșterea și dezvoltarea copiilor: ce obiceiuri sunt considerate sănătoase și care nu sunt recomandate pentru bunăstarea copilului. 



În ciuda a tuturor studiilor efectuate, cert este că fiecare părinte știe ce este mai bine pentru copiii lor și ce metode să adopte pentru liniștea lor. Mai știm că sunt copii care sunt mai calmi în timpul somnului de noapte și sunt copii care sunt mai agitați și se trezesc ăn timpul somnului.

Potrivit unui studiu, a dormi cu mama până la vârsta de trei ani te ajută să dormi mai bine și să fii mai încrezător în tine.

Pediatrul Nils Bergman, de la Universitatea din Cape Town din Africa de Sud, a efectuat o investigație în baza căreia a evidențiat modul în care copiii care dormeau lângă mama lor cel puțin până la vârsta de trei ani erau mai încrezători în ei înșiși și în legătura lor cu părintele.

Care sunt beneficiile de a dormi cu mama?

Copilul care doarme lângă mama sa cel puțin până la vârsta de trei ani stabilește o legătură puternică și de durată cu părintele său. El știe și este conștient că ea va fi mereu gata să-l întâmpine și să-l facă să se simtă iubit. În plus, fiecare nevoie pe care o simte copilul știe că va fi primit imediat de mama lui.

Studiul medicului pediatru mai relevă că micuții experimentează un nivel mai scăzut de stres. În fine, spre deosebire de copiii care dorm în pătuțuri, a evidențiat că aceștia au o întrerupere mai mare a ciclului de somn, adică se trezesc mai mult în timpul nopții, comparativ cu cei care dorm în aceeași cameră cu părinții.

Dincolo de sfatul specialistului, nu există o regulă absolută cu privire la vârsta la care un copil ar trebui să doarmă cu mama sa, deoarece acest lucru poate varia în funcție de cultură, preferințe familiale și nevoile individuale ale copilului. Cu toate acestea, există câteva aspecte de luat în considerare:

1. Siguranța copilului: Asigurați-vă că mediul în care copilul doarme este sigur și adecvat. Părinții ar trebui să se asigure că nu există riscuri de sufocare sau alte pericole în pat.

2. Dezvoltare socială și emoțională: Pe măsură ce copiii cresc, este important să încurajați independența și să promovați dezvoltarea lor socială și emoțională. Acest lucru poate implica tranziția treptată de la somnul împreună cu părinții la un somn în propriul pat.

3. Preferințele familiale: Fiecare familie are propriile obiceiuri și preferințe în ceea ce privește somnul copiilor. Ceea ce funcționează pentru o familie nu funcționează neapărat și pentru alta.

4. Comunicare deschisă: Este important să aveți o comunicare deschisă cu copilul și să-l ascultați. Unele copii pot dori să doarmă cu părinții pentru a se simți în siguranță și protejați, în timp ce alții ar putea prefera să doarmă în patul lor.

În final, fiecare familie decide ce este cel mai bine pentru ea și pentru copiii săi. Cu toate acestea, este important să luați în considerare factori precum siguranța, dezvoltarea copilului și nevoile individuale ale acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: copii odihna parinti somn




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel