Plânsete și mofturi: Cum să distragi eficient atenția unui copil

Data publicării:
Fotografie de la Phil Nguyen/ Pexels
Fotografie de la Phil Nguyen/ Pexels

Iată câteva mici secrete pentru a distrage atenția copilului tău atunci când face furie pe care o are și pentru a putea comunica din nou.



S-a întâmplat vreodată ca copilul tău să te pună în situații dificile atragând atenția asupra ta, poate atunci când faci cumpărături? Se poate întâmpla atunci când face o scenă groaznică sau decide să spună un cuvânt rău și îl repetă iar și iar ca o mantră. Ți-ar plăcea să poți distra atenția copilului tău? În acest articol vă explicăm cum să o faceți.

Fiecare mamă are o perioadă îngrozitoare când copilul ei are o furie mare. Nu atât de rușine, mai mult decât orice doare să-ți vezi micuțul atât de supărat și plin de furie. Din fericire, există instrumente pentru a opri aceste excese.

Pași pentru a distrage atenția copilului

În timpul unei dezordine sau când copilul repetă continuu o înjurătură pe care o consideră amuzantă, este important să știi cum să-i distragi atenția. Blocând această atitudine aduci atenția copilului asupra altceva: iată care sunt pașii necesari pentru a realiza acest lucru.

- Mai întâi trebuie să folosiți empatia, să verificați ce se întâmplă cu adevărat cu copilul, să vă asigurați că nu a fost rănit. Trebuie să înțelegeți problema pentru a vă asigura că este doar un capriciu trecător sau o obsesie temporară.

- În al doilea rând, trebuie să acționați calm. Acest lucru este fundamental, nu trebuie să pierzi niciodată controlul. Important este să acționezi calm și să nu cobori la nivelul micuțului supărat. Ridicarea vocii în aceste situații nu poate decât să înrăutățească lucrurile.

2. Fotografie... (pexels-jep-gambardella-6224242_01509200.jpg)

Foto: Jep Gambardella/ Pexels

- Dacă empatia, înțelegerea problemei copilului și încercarea de a o rezolva prin dialog nu funcționează, puteți minimiza situația și trata copilul cu ignorare. Dacă îți distragi atenția de la mânie, cel mai probabil această situație de urgență va fi limitată.

- Este important să fii clar că atunci când te apleci la toate capriciile copilului sau îl înconjori cu atenție de fiecare dată când acesta se enervează sau face furie, această atitudine este justificată. Copilul ia ca pe un semnal că ceea ce face este corect pentru că această atitudine îi aduce tot ce își dorește.

- Înainte de a explica copilului cât de absurd este acest comportament, trebuie să așteptați până când acesta s-a calmat. Când este mai receptiv trebuie să profiți de moment și să vorbești cu el, să-i explici clar și să-l faci să înțeleagă că acest mod de a face lucrurile nu îl face să se simtă bine.

Așa că nu uitați că primul pas este empatia. Toți am fost copii și este important să ne conectăm cu această parte din noi pe care nu am uitat-o. Abia atunci poți vorbi calm și explica situația. În fine, fii indiferent, nu da greutate acestei atitudini.

Indiferent cât de mult ai încerca să-ți educi copilul cât mai bine posibil, este dificil să eviți crizele de furie și crizele de furie. El descoperă lumea și încearcă puțin din toate pentru a înțelege ce îi place, cum sunt lucrurile, cum să le obțină etc.

3. Fotografie... (pexels-yan-krukau-6210218-1_49085100.jpg)

Foto: Yan Krukaw/ Pexels

În realitate, crizele de furie sunt modalități de a obține ceea ce copiii își doresc. Ciudățeniile sau obsesiile temporare ajută la creștere: dacă găsesc un cuvânt care le sună frumos, oricât de enervant ar fi, îl vor repeta continuu, le place să se simtă ascultați și să se creadă amuzanți.

Viața însăși prezintă tuturor momente dureroase. Acestea nu trebuie întărite la copii, dar în același timp nu trebuie să-i justificăm și să ne aplecăm la voința lor. Nu uita ca un copil care reușește să obțină tot ce își dorește devine tiranic, nu foarte responsabil și lipsit de autonomie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel