Tată de fată sau de băiat: Există diferențe în educație?

Data publicării:
Tată de fată sau de băiat: Există diferențe în educație? / FOTO: freepik.com @standret
Tată de fată sau de băiat: Există diferențe în educație? / FOTO: freepik.com @standret

Un tată își educă copilul altfel dacă este fată sau băiat?



Este destul de obișnuit să auzim despre ideea că un tată își crește copiii în mod diferit în funcție de sexul lor.

Uneori se spune că un tată poate fi mai aspru cu fiul său sau că se simte mai conectat cu băiatul său.

Dar aceste stereotipuri nu sunt întotdeauna adevărate.

Mult timp, imaginea tatălui a fost asociată cu aceea a unui patriarh care nu era implicat activ în viața familială. Cu toate acestea, această perspectivă evoluează.

Astăzi, bărbații sunt din ce în ce mai implicați în creșterea și educarea copiilor lor. Unii chiar aleg să își sacrifice carierele pentru a fi prezenți pentru copiii lor, în timp ce partenerele lor se întorc la muncă.

Chiar dacă încă există unele familii care cresc fetele și băieții în mod diferit, este esențial ca un tată să ofere un exemplu pozitiv copiilor săi, indiferent de sex.

De exemplu, un tată poate să își învețe băieții că treburile casnice nu sunt exclusiv pentru femei. Este important ca aceștia să învețe să participe la activitățile din casă încă de la o vârstă fragedă. În jurul vârstei de 10 ani, la fel ca și surorile lor, băieții pot să ajute la punerea mesei, la curățarea sau aspirarea podelelor.

Implicarea copiilor în activitățile casnice nu doar că construiește legături puternice în familie, ci și îi ajută să devină mai independenți și să își dezvolte abilități cognitive și executive.

Tatăl mai puțin prezent pentru activitățile de agrement ale fiicei sale decât ale fiului său?

SURSA FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Se spune uneori că un tată este mai puțin implicat în activitățile de agrement ale fiicei sale în comparație cu fiul său, din cauza presupunerii că aceste activități sunt prea „feminine”. Cu toate acestea, un tată poate fi la fel de interesat de pasiunile și hobby-urile fiicei sale ca și de cele ale fiului său. Chiar dacă poate nu este familiarizat cu sportul sau hobby-ul preferat al fiicei sale, un tată poate să descopere și să împărtășească bucuria acesteia.

Pentru a înțelege mai bine pasiunile fiicei sale, el poate să se implice voluntar cu alți părinți pentru a o însoți la evenimente sau pentru a urmări activitățile ei, cum ar fi repetițiile la instrument muzical sau alte activități.

De asemenea, este important să subliniem că tatăl este la fel de capabil să aibă grijă de fiica sa în fiecare zi. Deși anumite aspecte ale îngrijirii zilnice, cum ar fi coafarea părului, ar putea părea mai dificile la început, cu practică și răbdare, un tată poate învăța să facă față cu succes acestor sarcini.

În ceea ce privește educația, fiecare individ are propriile sale convingeri, dar este esențial să se acorde egalitate de tratament și oportunități atât băieților, cât și fetelor, indiferent de sexul lor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel