Topul celor mai bune licee din țară

Data publicării:
Topul celor mai bune licee din țară / FOTO: freepik.com@ rawpixel.com
Topul celor mai bune licee din țară / FOTO: freepik.com@ rawpixel.com

Miercuri, 3 iulie, au fost afișate rezultatele la Evaluarea NaționalăAbsolvenții de clasa a VIII-a au terminat cu emoțiile examenului Evaluării Naționale, așa că acum se concentrează pe admiterea la liceele dorite.

Iată care sunt cele 20 de licee de top din țară, după ultima medie de admitere:

1. Colegiul Național „Sfântul Sava” – București

2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” – București

3. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – Constanța

4. Colegiul Național „Vasile Alecsandri” – Galați

5. Colegiul Național „Frații Buzești” – Craiova

6. Colegiul Național „Emil Racoviță” – Cluj-Napoca

7. Colegiul Național „Andrei Șaguna” – Brașov

8. Colegiul Național „Mihai Viteazul” – București

9. Colegiul Național „Grigore Moisil”

10. Colegiul Național „Cantemir Vodă” 

Cum să alegi liceul potrivit pentru tine

Alegerea liceului reprezintă o etapă importantă în viața unui elev și a familiei sale. Această etapă marchează începutul unei noi perioade de formare academică și personală, influențând parcursul educațional și profesional al tânărului. Într-o societate în care oportunitățile educaționale sunt diverse și multiple, selecția liceului potrivit poate părea o sarcină copleșitoare.

Pentru mulți elevi, liceul nu este doar un loc unde învață materii academice, ci și un mediu în care își dezvoltă abilități sociale, își descoperă pasiunile și își construiesc relații de prietenie durabile. De aceea, factori precum prestigiul instituției, calitatea profesorilor, oferta curriculară, și activitățile extracurriculare joacă un rol crucial în procesul de alegere. 

Pe de altă parte, părinții caută să asigure un mediu educațional care să ofere siguranță, sprijin și un nivel înalt de performanță academică. Ei evaluează atent reputația liceului, rezultatele la examenele naționale, precum și posibilitățile de dezvoltare personală și profesională pe care le oferă. Astfel, alegerea liceului devine un echilibru delicat între aspirațiile elevului și așteptările părinților.

În acest context, informarea și consultarea resurselor disponibile sunt esențiale. Participarea la zilele porților deschise, discuțiile cu foști sau actuali elevi, și analiza rezultatelor anterioare ale liceului pot furniza perspective valoroase. Aceasta nu este doar o decizie despre următorii patru ani de studii, ci despre stabilirea unor temelii solide pentru viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie

DC Media Group Audience
pixel