Vei avea un copil? Iată 8 sfaturi utile pentru părinții începători

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Creation Hill/ Pexels
Fotografie de la Creation Hill/ Pexels

A deveni părinte pentru prima dată poate fi puțin înfricoșător. Totuși, singurul lucru de făcut este să trăiești acest moment minunat într-un mod unic.



Vei avea un copil! Totul este fericire, emoție și anxietate în jurul tău. Cu atât mai mult dacă ești un părinte pentru prima dată: un tsunami de sfaturi din diferite fronturi va începe să plouă asupra ta. Prima regulă pentru a vă ocupa de acest nou rol va fi, în primul rând, să vă urmați instinctele, apoi să ignorați 90% dintre ele! Totuși, în acest articol vei găsi 8 sfaturi pentru cei care devin părinți pentru prima dată.

Nimeni nu se îndoiește de abilitățile tale. Cu siguranță acest sfat tipic de la bunici, vecini și alte mame este dat cu cele mai bune intenții. Cu toate acestea, multe dintre ele pot fi depășite sau nu au suport științific, așa că ar trebui ignorate.

Sunteți pe cale să deveniți părinți și doriți să aflați mai multe despre acest subiect? Atunci ia notă, pentru că următoarele 8 sfaturi pentru părinții debutanți sunt cu adevărat utile.

1. O poți face, ești perfect antrenat. Este pur și simplu o chestiune de a te gândi la ce este mai bine pentru copilul tău și pentru tine, fără să te gândești prea mult la asta. Cu ajutorul medicului pediatru, vei ști foarte bine să ai grijă de el, indiferent de ce cred alții despre asta.

2. Roluri comune. Pregătirea biberonului, schimbarea scutecelor sau trezirea în miez de noapte dacă copilul plânge este o problemă de cuplu. A fi implicat în îngrijirea și protecția copilului este responsabilitatea atât a mamei, cât și a tatălui. Chiar dacă inițial ești surprins, aceste sarcini sunt pozitive, deoarece întăresc legătura cu nou-născutul.

3. Stabiliți programe și rutine. Stabilirea de programe și rutine este cheia pentru realizarea ordinii și insuflarea obiceiurilor bune copilului tău.

2. -imagine fara descriere- (pexels-polina-tankilevitch-3875083-1_90890600.jpg)

Foto: Polina Tankilevitc/ Pexels

4. Oferă-ți o pauză din când în când. Probabil că nimeni nu îți va spune sau admite vreodată, dar parenting-ul este complex. Până la punctul în care de multe ori te vei simți atât de frustrat încât vei crede că nu poți suporta. Trebuie să înțelegi că nu este o crimă să-ți lași copilul o oră pe săptămână cu bunica lui, să-ți iei puțin timp să ieși afară, să tragi aer, să mănânci liniștit sau să tragi un pui de somn.

5. Lasă-l să zboare. Cel mai important lucru este că, în loc să-ți modelezi copilul în ceea ce vrei tu să fie, te gândești la el. Este pur și simplu despre a descoperi cine este, a-l lăsa să fie el însuși. În plus, va fi întotdeauna bine să fii pregătit pentru neașteptate.

6. Nu fi prea dur cu tine. Este normal ca în unele zile să nu ai toată răbdarea din lume. De asemenea, este bine că să treci cu vederea acele lucruri care nu sunt importante. Treburile casnice pot aștepta, viața nu. Nu te aștepta atât de mult de la tine și lasă-te la toate emoțiile care te invadează.

3. -imagine fara descriere- (pexels-vlada-karpovich-4617316_00296600.jpg)

Foto: Vlada Karpovich/ Pexels

7. Fii recunoscător. Apreciază posibilitatea de a fi putut să-i dai viață copilului tău. Pentru că și acele aspecte pe care probabil le găsești neplăcute vor merita. Caca, crizele de furie, plânsul, țipetele și luptele vor fi doar un detaliu al celui mai bun lucru care s-a întâmplat în viața ta de cuplu.

8. Pregătirea pentru iubirea necondiționată. Este greu de înțeles, complex de pregătit sau de cunoscut până când este experimentat în trup: este iubire. Te vei descoperi că iubești chiar mai mult decât ai crezut că poți. Va fi cea mai minunată din zilele tale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel