Vrei să ai copiii inteligenți și independenți? Nu interzi acestora următoarele lucruri

Data publicării:
Fotografie de la Matthias Zomer/ Pexels
Fotografie de la Matthias Zomer/ Pexels

A interzice copiilor anumite lucruri este o tendință pe care o au toți părinții; este o modalitate de a ne proteja și controla copiii. Cu toate acestea, există lucruri pe care nu ar trebui să le interzicem și de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși și independenți.Toți părinții doresc să-și educe copiii în cel mai bun mod posibil. Dar, uneori, interzicerea copiilor de la anumite lucruri le face doar rău. Fără să vrea, evident și inconștient. În acest articol vă vom spune ce lucruri nu ar trebui interzise copiilor.

Părinții tind să interzică copiilor anumite lucruri pentru a-I proteja sau educa. Dar aceste interdicții limitează uneori libertatea ca individ și compromit dezvoltarea personalității, autocunoașterea, încrederea și chiar autonomia celor mici.

Cu toate acestea, nu ar trebui să interziceți niciodată anumite lucruri de la copii, chiar dacă majoritatea dintre noi o facem. De multe ori le interzicem să țipe, să alerge, să sară, să pună întrebări, să plângă și uneori chiar să-și păteze hainele! Iată o listă cu lucruri care nu ar trebui interzise copiilor.

Lucruri care nu ar trebui interzise copiilor.

Joacă-te ca un copil

Fiecare dintre noi își amintește cu siguranță câteva momente din copilărie, iar multe au de-a face cu jocul în noroi, săritul într-o băltoacă de apă, explorarea după comori... Așa că de ce să nu-ți lași copilul să sară în bălț și să exploreze ? Ne vom ocupa de pete mai târziu și apoi puteți oricând să coaseți un pantalon rupt.

Singurul lucru de care va trebui să vă asigurați este că jocurile sunt jucate într-un mediu sigur. Dacă vrei să te distrezi, de ce nu te joci cu ei, chiar dacă te murdărești? Redescoperirea laturii tale mai copilărești va fi cu adevărat incitant.

Nu le interzi să pună întrebări

Uneori, întrebările constante ale copiilor noștri ajung să ne epuizeze. Dar ei nu o fac pentru a ne enerva și este de datoria noastră să răspundem preocupărilor lor: ei au nevoie să înțeleagă lumea și noi trebuie să-i îndreptăm către această cunoaștere.

Deci, în loc să spuneți „nu mai întrebați ” sau „nu puneți toate aceste întrebări”, căutați împreună răspunsul într-o carte, un atlas sau orice mijloc care vă poate ajuta să răspundeți la întrebările lui.

2. Fotografie... (pexels-hotaru-1104014_63526900.jpg)

Fotografie de la Hotaru/ Pexels

Nu le interzi să își spună părerea

Copiilor nu li se poate interzice să se exprime, fie acasă, fie în afara ei. Se poate întâmpla ca copiii să spună ceva nepotrivit în fața rudelor sau cunoscuților, dar soluția nu este să le interziceți să vorbească în fața adulților. De fapt, dacă le luăm libertatea de a se exprima în copilărie, în viitor ar putea deveni oameni care nu își exprimă gândurile, emoțiile sau ideile.

Trebuie să le învățăm valori precum respectul și considerația față de ceilalți și că, uneori, îi putem răni pe alții cu propozițiile noastre. În plus, este bine să acceptați întotdeauna opiniile lor ca dând aceeași importanță pe cele ale oricui altcineva.

Nu le interzi să plângă

Dacă îi interzici copilului tău să plângă, îi interzici să-și exprime emoțiile. Trebuie să-l învățăm că este complet normal să plângi când te simți trist, la fel cum este să râzi când ești fericit.

Nu folosi expresii precum „nu mai plângi ” sau „plânsul este slab”. În schimb, întreabă-l ce este în neregulă pentru a-i putea exprima sentimentele și a-i dezvolta inteligența emoțională.

Nu le interzi să fie posesivi cu lucrurile lor

De ce trebuie să forțăm copiii să împartă totul, întotdeauna și oricum? Trebuie să-i învățăm valoarea de a fi generoși și importanța împărtășirii, dar nu ar trebui să-i forțăm niciodată să facă acest lucru. Cu atât mai puțin să le luați o jucărie pentru a o oferi altui copil.

Cu acest comportament, nu îi înveți să împărtășească, ci mai degrabă că atunci când își doresc ceva, oricare ar fi, îl pot lua fără să-i ceară permisiunea.

Copiii sunt copii și nu le putem interzice să fie copii, pentru că acest lucru este greșit. Interdicțiile ajung în cele din urmă să aibă repercusiuni asupra comportamentului, libertății, încrederii, personalității și autonomiei lor.

Ce zici să încerci să le eviți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel