Știri de interes
Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner au fost împreună timp de aproape 12 ani. Iubirea lor a fost mereu sub lumina reflectoarelor, dar finalul a venit brusc și tragic. Pe 17 iulie 2025, sportivul și-a pierdut viața în Italia, în timpul unui zbor cu parapanta, în Porto Sant'Elpidio.
Părinții mileniali cresc copii într-o lume diferită de cea în care au fost crescuți ei.
Condițiile calde creează adesea neliniștea că micuții se pot deshidrata, așa că întrebarea „ar trebui să-i dau apă bebelușului când e cald?” apare frecvent în consultațiile pediatrice. 
Psihologul Jazmine McCoy (cunoscută pe Instagram ca The Mom Psychologyst) subliniază importanța validării emoțiilor copiilor în sezonul vacanțelor, o perioadă frumoasă, dar potențial tulburătoare pentru cei mici.
De ani de zile, mulți oameni privesc ziua nașterii prin prisma horoscopului sau a simbolurilor spirituale.
Uitatul copilului în mașină a făcut o nouă victimă.
Scăderea burselor împinge tot mai mulți adolescenți și studenți spre piața muncii.
La prima vedere, să ai un copil cuminte și politicos poate părea visul oricărui părinte. Își împarte jucăriile, spune „te rog” și „mulțumesc” și evită conflictele. Dar, dincolo de acest comportament respectuos, s-ar putea ascunde o problemă: tendința de a căuta în permanență aprobarea celor...
În contextul admiterii din această vară la învățământul profesional, mai mulți elevi cu cerințe educaționale speciale (CES) nu au fost repartizați în centre specializate, în ciuda documentelor completate corespunzător, inclusiv la Centrul de Pedagogie Curativă și Terapie Socială „Corabia” din...
Un psiholog explică ce poți face ca să treci cu bine peste sezonul vacanțelor, fără prea mult stres, nici pentru tine, nici pentru copii.
Ți s-a întâmplat să intri din nou și din nou în relații care par trase la indigo? Aparent persoane diferite, dar cu același tipar emoțional: indisponibili, geloși, reci sau copleșitor de prezenți? Psihologia are o explicație.
EXCLUSIV
Prof. dr. univ. Dumitru Borțun trage un semnal de alarmă în ceea ce privește lectura atât în rândul tinerilor, cât și în privința cadrelor didactice.
Îți influențează semnul zodiacal modul în care îți crești copilul?
EXCLUSIV
Mulți părinți oferă hrană și siguranță, dar uită prezența emoțională. Psihologul Daniela Gavankar explică cum deconectarea mamei poate lăsa răni adânci în sufletul copilului și de ce conectarea emoțională este vitală pentru dezvoltarea sănătoasă.
Imaginile dezastrului de la Academia de Poliție, apărute după furtuna de ieri, au fost publicate de Sindicatul Europol care cere demisii și anchete penale.
În România, învățământul pare să fi devenit terenul favorit al judecăților grăbite. După ce peste 600 de profesori au luat note sub 5 la definitivat, rețelele s-au umplut de ironii: „Cine ne educă copiii?”. Laura Roxana Alexandru, profesor pentru învățământul primar, cu 30 de ani de...
În ultimii ani, se observă o tendință tot mai pronunțată în rândul părinților: alegerea unor prenume complet ieșite din tipare. 
„Nu ai voie!”- o expresie aparent banală, rostită zilnic de mii de părinți, în graba de a proteja sau disciplina.
Părinții au responsabilitatea de a-și ghida copiii spre a deveni oameni puternici, echilibrați și pregătiți să facă față provocărilor vieții.
Jurnalul unui Profesor a relatat într-o postare cum s-au schimbat lucrurile în ultimul an: anul școlar mai lung, mai multe bănci în clase, două ore în plus în normă, neplătite. Postarea a adunat mii de reacții, dar și o avalanșă de comentarii acide, ironii și reproșuri. Așa a început un nou...
EXCLUSIV
Cine suntem când suntem departe? Ce mai rămâne din România, atunci când trăim ani întregi într-o altă țară, cu alte reguli, alte limbi și altă cultură? Și, mai ales, cum ne păstrăm rădăcinile vii pentru copiii noștri, care s-au născut deja în altă lume?
Ministerul Educației a publicat pe 17 iulie rezultatele repartizării computaționate pentru anul școlar 2025-2026.
Olanda a decis să interzică utilizarea telefoanelor mobile în școli, iar efectele nu au întârziat să apară.
Tot mai mulți părinți din Marea Britanie trag un semnal de alarmă privind lipsa de sprijin și diagnosticare timpurie a copiilor cu dislexie.
Deși mulți cunosc Cartea Recordurilor ca o galerie de performanțe impresionante, puțini știu cât de exigente sunt criteriile de validare. Guinness World Records este o instituție cu reguli stricte, proceduri clare și standarde riguroase.

pixel