Știri de interes
A făcut un calcul simplu ca să arate cât de puțin sunt plătiți profesorii pentru munca lor.
Ministerul Educației și Cercetării a anunțat joi că la sesiunea din iunie 2025 a Evaluării Naționale, 126.495 de elevi, adică 83,1% dintre candidați, au obținut medii cel puțin egale cu 5.  
Obiceiuri aparent inofensive care îi învață, fără intenție, pe copii că lumea nu este un loc sigur.
Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost făcute publice joi, fiind afișate atât online, cât și în școli și centrele de examen.
Jocul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, fiind modul lor natural de a explora lumea și de a învăța.
Rezultatele Evaluării Naționale 2025 au fost publicate miercuri, iar cifrele arată atât motive de bucurie, cât și semne de întrebare.
Nu mai e un secret că sistemul educațional este în criză. Problemele sunt numeroase și complexe, iar dacă am începe să le discutăm, am constata că abia atingem suprafața a tot ce nu funcționează în școli. În acest context dificil, rolul profesorilor devine tot mai complicat, uneori chiar...
Notele vor fi publicate atât online, cât și în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse începând cu ora 14:00.
Deși două treimi dintre elevii români primesc burse, performanțele la examenele naționale și internaționale sunt tot mai slabe. Specialiștii vorbesc despre o explozie de note mari sub presiunea părinților și despre un sistem care încurajează prezența formală, nu învățarea reală.
„Vom propune creșterea normei didactice cu 2 ore față de ceea ce avem astăzi în învățământul preuniversitar și în învățământul universitar” , a transmis în urmă cu scurt timp premierul Ilie Bolojan într-o conferință de presă.
Candidații care vor să-și vizualizeze lucrările de la Evaluarea Națională 2025 vor avea minimum 15 minute la dispoziție și pot lua cu ei un barem în alb, un pix și o foaie. Iată cum decurge procesul și ce a declarat oficialul din Ministerul Educației.
Tot mai mulți copii par să nu mai știe ce înseamnă politețea. Fără educație în privința bunelor maniere, copiii pot suferi atât în relațiile sociale, cât și în viața profesională. Află ce lecții ar trebui să le ofere părinții.
EXCLUSIV
Păstrarea limbii române și a legăturii cu valorile și cultura națională rămân provocări majore pentru familiile românilor plecați în străinătate.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat o reformă a sistemului de burse pentru elevi, invocând cheltuieli de aproape 1 miliard de euro și lipsa unui criteriu real al meritelor. Bursele de merit vor fi limitate, iar cele sociale vor rămâne doar pentru cazurile cu adevărat vulnerabile.
„Predarea a devenit o profesie pe cale de dispariție!”
Echipa guvernamentală condusă de Ilie Bolojan finalizează în aceste zile un amplu set de măsuri fiscale, care ar urma să fie aplicate începând cu acest an. 
Psihologul Mihai Copăceanu avertizează public despre pericolele reale la care sunt expuși adolescenții neînsoțiți la festivaluri precum Beach, Please. De ce România permite accesul fără un adult, în timp ce marile festivaluri din Europa interzic clar participarea minorilor singuri?
Ministrul Educației a declarat că nu va accepta niciun compromis care ar afecta profesorii sau cercetătorii. A pus în joc chiar și mandatul său pentru a apăra aceste principii.
„De-a lungul anilor, am gândit un milion de lucruri. Dacă n-ar exista repercusiuni? Le-aș spune cu voce tare” .
EXCLUSIV
De multe ori, părinții spun „nu” înainte să afle despre ce este, de fapt, vorba. Nu pentru că nu iubesc, ci pentru că nu sunt foarte atenți la ce e priceput copilul. Așa, ei riscă să închidă uși pe care copiii nu le vor mai bate niciodată. Iar unele dintre aceste uși duc către lumi care le-ar...
A fi părinte este o provocare continuă și, uneori, chiar și cu cele mai bune intenții, putem face greșeli care afectează echilibrul emoțional al copiilor noștri. Deși nu există un manual perfect de instrucțiuni pentru părinți, rolul acesta se învață pas cu pas, în fiecare zi.
Profesorii observă totul, inclusiv atunci când un copil nu primește acasă ceea ce are cu adevărat nevoie.
Ministrul Daniel David a semnat ordinul de înființare a Programului național pentru pilotarea sistemică a noilor planuri-cadru pentru învățământul liceal – atât de stat, cât și particular sau confesional. Practic, este vorba despre testarea și aplicarea treptată a noii structuri de învățare...
Unele gesturi simple sunt foarte importante în ochii copiilor. Iată șapte lucruri pe care copilul tău le prețuiește cu adevărat.
Ministrul Educației, Daniel David, a declarat că susține dreptul profesorilor de a oferi meditații elevilor, însă cu respectarea unor condiții.

pixel