Acestea sunt cele trei lucruri care te apropie de fericire și cele trei care te îndepărtează de ea, potrivit unui psiholog

Data publicării:
Acestea sunt cele trei lucruri care te apropie de fericire și cele trei care te îndepărtează de ea, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @92ashrafsoomro
Acestea sunt cele trei lucruri care te apropie de fericire și cele trei care te îndepărtează de ea, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @92ashrafsoomro

Fericirea vine în momente mici și mari din viața noastră, nu-i așa? Fie că e vorba de o cafea cu prietenul cel mai bun, vești bune sau o îmbrățișare caldă, acestea sunt acele momente care ne fac să simțim că viața are sens.Probabil că mulți oameni se așteaptă să atingă un fel de stare permanentă de fericire, dar, în realitate, ea vine și pleacă, iar acceptarea acestui lucru poate face viața mult mai bună.

Psihologul Laura Ruiz Mitjana spune că, datorită pacienților și propriei experiențe de viață, a învățat că există trei lucruri care ne ajută să construim această fericire și altele trei care ne țin departe de ea.

Conceptul de fericire

Fericirea, acest concept atât de subiectiv, este ca o culisă a emoțiilor noastre. Pentru unii, este ca o melodie în suflet, pentru alții, ca o poveste cu final fericit. Cu toate că fiecare dintre noi o trăiește în felul său, există anumite baze care ne ajută să construim această călătorie a fericirii.

În esență, fericirea este un ecou al stării noastre interioare, însă această simfonie este influențată de elemente mai palpabile, cum ar fi sănătatea noastră fizică și mintală, calitatea vieții și starea noastră generală de bine.

Cu toate acestea, fericirea este mai mult decât o definiție fixă. Ea se conturează în momente efemere, în acele clipe când ne simțim cu adevărat bine, în armonie cu noi înșine și cu lumea din jur. Este despre acele „momente mici” care ne umplu sufletele de bucurie, liniște sau entuziasm. Și tocmai această impermanență face călătoria spre fericire atât de fascinantă.

Trei lucruri care te apropie de fericire

Psihologul spune că cele trei lucruri care te apropie de fericire sunt cu adevărat remarcabile. Acestea nu sunt doar piloni esențiali pentru starea noastră de bine, ci și elemente care pot face o mare diferență în viața noastră.

Cultivați legături profunde: Relațiile noastre cu prietenii și familia sunt ca balsam pentru suflet. Studiile au confirmat că aceste conexiuni sociale puternice au un impact semnificativ asupra fericirii noastre. Nu e vorba doar de numărul de prieteni, ci de calitatea relațiilor și de sprijinul pe care îl simțim în preajma acestor oameni. Adevăratele prietenii și încrederea în ele sunt comorile care ne îmbogățesc viața.

Dedică timp îngrijirii de sine și cunoașterii: Este vital să ne alocăm timp pentru a ne cunoaște pe noi înșine și pentru a avea grijă de noi, atât fizic, cât și mental. Prin explorarea sinelui și prin îngrijirea personală, ne putem redescoperi pasiunile și putem stabili limite sănătoase în relații. Aceasta nu este doar o formă de auto-îngrijire, ci și o modalitate de a ne păstra echilibrul și claritatea în toate aspectele vieții noastre.

Exersează recunoștința: Recunoștința ne conectează la bucuria din momentul prezent. Când apreciem lucrurile, chiar și cele mici, putem experimenta liniște și bunăstare. Chiar și în mijlocul provocărilor și problemelor, găsim ceva de valorat. Acest obicei de a cultiva o privire recunoscătoare poate lumina calea noastră către fericire.

Trei lucruri care te țin departe de fericire

Nu pui limite: Stabilirea limitelor este importantă pentru menținerea echilibrului în viață. Aceasta ne protejează de epuizare fizică și emoțională și ne permite să ne concentrăm pe prioritățile noastre. Capacitatea de a spune „nu” atunci când este necesar și de a stabili limite sănătoase în relații este esențială pentru fericirea noastră.

Evaluarea în alb și negru: Abordarea flexibilă a realității este o soluție pentru bunăstare. Când privim totul în termeni de alb și negru, ne limităm și ne punem sub presiune. În schimb, acceptând că există mai multe nuanțe de gri în viață, ne eliberăm de presiunea perfecțiunii și avem o atitudine mai sănătoasă față de greșeli.

Credem în gândurile noastre: Conștientizarea influenței traumelor și a experiențelor trecute asupra convingerilor noastre este un prim pas important. Credințele negative despre noi înșine pot să ne țină departe de fericire și să ne împiedice să explorăm noi oportunități. Învățând să ne distanțăm de gândurile noastre și să nu le luăm drept adevăr absolut, putem să ne deschidem către mai multe experiențe și să devenim mai fericiți.

Aceste sfaturi sunt relevante pentru fiecare persoană și pot aduce îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții. Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: fericire psiholog sfaturi sfaturi utile
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience