Anotimpul în care se naște copilul ar putea determina caracterul acestuia

Data publicării:
Anotimpul în care se naște copilul ar putea determina caracterul acestuia / FOTO: freepik.com@bristekjegor
Anotimpul în care se naște copilul ar putea determina caracterul acestuia / FOTO: freepik.com@bristekjegor

Există studii biochimice care arată că anotimpurile anului au o influență asupra nivelurilor anumitor neurotransmițători monoamine care, precum dopamina și serotonina, controlează starea de spirit și se mențin chiar și la vârsta adultă.



Cea mai recentă cercetare a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie din Berlin, care a ajuns la concluzia că perioada din an în care se naște copilul ar putea determina caracterul acestuia, după ce a studiat un eșantion de 400 de persoane. Studiul arată că există o legătură importantă cu felul în care este și se comportă un bebeluș în funcție de sezonul anului în care s-a născut.

Practic, anotimpul anului în care te naști îți poate influența personalitatea, caracterul și chiar sănătatea. Studiul s-a bazat pe faptul că se consideră că temperaturile și condițiile meteorologice ale fiecăruia dintre aceste anotimpuri pot exercita o influență asupra neurotransmițătorilor monoamine, care sunt în relație și modifică, de exemplu, starea de spirit.

Copii născuți primăvara

Dacă al tău micuț s-a născut între 20 martie și 21 iunie sau dacă bebelușul tău este programat să se nască în acele date, trebuie să știi că studiul menționat anterior indică faptul că cei care se nasc în perioada respectivă sunt persoane care au particularitatea de a fi foarte pozitivi. Dar nu numai atât. În același mod, se indică faptul că sunt indivizi care au capacitatea de a radia energie și de a o răspândi altora.

Născuți vara

Dacă cel mic este născut vara, ei bine, această cercetare efectuată de entitatea germană menționată mai sus și alte lucrări similare indică faptul că va fi cineva care va avea două „fețe”, în sensul că va putea trece imediat de la o stare la alta, de la bucurie la plâns și invers. Adică cei născuți vara par să aibă schimbări constante de dispoziție și acestea pot apărea fără un motiv aparent. 

Născuți în toamnă

Între 23 septembrie și 21 decembrie are loc anotimpul cunoscut sub numele de toamnă. În acest caz, trebuie să știți că se va stabili că copilul dumneavoastră, conform studiului în cauză, va fi cineva care se va caracteriza, în primul rând, prin a avea o personalitate foarte echilibrată datorită capacității sale mari de reflecție și analiză. De asemenea, se consideră că tocmai din cauza acestei împrejurări vei avea puțin puțin risc să suferi de depresie pe tot parcursul vieții.

Născuți iarna

Temperaturile scăzute de iarnă, ploaia sau vântul sunt circumstanțe meteorologice care se consideră că influențează și caracterul bebelușului tău dacă acesta urmează să se nască în acest anotimp al anului. Mai exact, toate aceste situații vor avea ca rezultat ca micuțul tău să fie calm, senin, cu suficientă capacitate de a-și calma nervii, foarte observator și chiar cu o mare capacitate de a vedea lucrurile calm. Pe de altă parte, se spune că cei născuți iarna tind să fie oameni mult mai reci la nivel sentimental, care nu își exprimă la fel de mult sentimentele.

Citește și „10 nume de băieței care sunt predestinate succesului”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel