Ce își va aminti copilul tău despre copilăria lui? Iată cele cinci tipuri de amintiri memorabile pe care le poate păstra toată viața

Data actualizării: | Data publicării:
Ce își va aminti copilul tău despre copilăria lui? Iată cele cinci tipuri de amintiri memorabile pe care le pot păstra toată viața / FOTO: freepik.com @Stockbusters
Ce își va aminti copilul tău despre copilăria lui? Iată cele cinci tipuri de amintiri memorabile pe care le pot păstra toată viața / FOTO: freepik.com @Stockbusters

Copiii rețin anumite evenimente pentru mult timp. Iată cele cinci tipuri de amintiri memorabile pe care le pot păstra toată viața. 



Ce își va aminti copilul tău despre copilăria lui?

Psihologul de copii Carol Kim a dezvăluit care sunt cele cinci amintiri din copilărie care rămân cel mai ușor și durabil în mintea copiilor.

Pe contul ei de Instagram, specialista a liniștit părinții: nu este nevoie de jucării scumpe sau vacanțe luxoase pentru a impresiona copilul.

„Prezența ta este cel mai prețios cadou pe care îl poți oferi copilului tău”, a asigurat ea, potrivit parents.fr. Printre amintirile care vor lăsa o impresie de durată asupra copilului tău, se numără cinci momente deosebit de comune.

Timp de calitate împreună

„A-ți dedica timp pentru a te concentra doar asupra copilului tău este foarte special. Jocurile, cititul cărților sau simpla conversație pot crea amintiri puternice și fericite. Aceste momente îi arată copilului tău că ești acolo pentru el.

Petrecerea timpului împreună îi demonstrează copilului că este important și iubit, ceea ce îi crește stima de sine și îi face să se simtă în siguranță”, explică ea.

Timpul de calitate nu doar că îi ajută pe copii să învețe multe lucruri, dar le arată și că sunt iubiți.

Cuvinte de încurajare

„Cuvintele încurajatoare pot avea un impact enorm asupra copilului tău, atât în momentele bune, cât și în cele dificile.

Copiii caută deseori aprobarea părinților lor, iar cuvintele tale pozitive pot fi un puternic motivator și sursă de inspirație. Ele îi pot ajuta pe copii să creadă în ei înșiși, oferindu-le încrederea necesară pentru a face față noilor provocări și pentru a persevera atunci când lucrurile devin dificile”, explică terapeutul.

Cuvintele tale le oferă copiilor un sentiment clar de recunoaștere și pot avea un impact pe termen lung asupra vieții lor.

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Tradiții de familie


„Tradițiile de familie îi fac pe copii să se simtă parte dintr-o poveste mai amplă, întărindu-le sentimentul de securitate și înțelegerea identității și valorilor familiei”, spune ea.

Aceste tradiții consolidează sentimentul de apartenență la un grup.

Acte de bunătate


„A vedea și a face gesturi amabile lasă o impresie puternică asupra copiilor. Le arată cât de important este să fie amabili și grijulii. Își amintesc cât de bine este să îi ajuți pe alții și să își vadă părinții făcând același lucru.

Învățând să fie amabili, copiii învață să înțeleagă sentimentele altora și să își dorească să ajute comunitatea”, explică psihologul.

Copiii își văd părinții ca modele de urmat, iar a fi martor la acte de bunătate din partea lor este esențial în dezvoltarea lor.

SURSA FOTO: freepik.com @noxos

Confort în momentele dificile


„Faptul că știu că se pot baza pe tine în momentele grele îi ajută să se simtă în siguranță și le construiește încrederea. Să-i susții când trec prin dificultăți îi face să se simtă iubiți și le oferă siguranță și putere emoțională”, spune psihologul.

A-ți consola copilul în orice situație este o modalitate puternică de a-i oferi încredere în viață și de a-l asigura că va putea întotdeauna să depășească provocările.

Este, de asemenea, o dovadă clară de iubire și tandrețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel